Sport

Nagybányán oktatott a Győr

heidi löke (heidi löke)
heidi löke (heidi löke)

A címvédő győriek Romániában vendégszerepeltek a Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójában.

Az első körben történelmi sikerrel győzte le osztrák ellenfelét a Győri Audi ETO KC a BL-ben. Most is valami hasonlóra készült a magyar csapat, s nem kellett csalódnunk bennük.

Az első félidő változatos játékot hozott, egy darabig jól tartotta magát a nagybányai alakulat, többször is felzárkóztak a zöld-fehérekre, de így is hatgólos volt a különbség a szünetre az ETO javára.

Újabb lépést tett a továbbjutás felé a Győr
Fotó: MTI

A második harminc percben aztán felőrölte ellenfelét Ambros Martin együttese, csak szenvedett a Baia Mare, a differencia pedig percről percre nőtt a csapatok között. Görbicz és Löke különösen jól játszottak, mindketten szinte hiba nélkül játszották végig az összecsapást.

Végül tizenegy egységgel nyert a Győr, így továbbra is százszázalékos a BL-ben.

Eredmény – Női kézilabda BL, A csoport, 2. forduló

Baia Mare – Győri Audi ETO KC 21-33 (10-16)

56-60. PERC: Hosszú időt követően gólt szerez a Baia Mare (20-31), de a zöld-fehérek sem állnak le, Görbicz már a hatodik gólját jegyezte (20-32). Egy-egy gól a végére, 33-21-re nyert a Győr Romániában.

51-55. PERC: Büntetőből eredményes a Nagybánya, “csak” hét góllal vezetünk (19-26). Szepesi két, és Görbicz egy találatával egyre nagyobb a differencia a két együttes között (19-29), időt is kérnek a nagybányaiak. Gálázik a Győr: újabb két gól, és már tizenkettő van közte (19-31).

46-50. PERC: Tatar előbb betalál a vendég kapuba (18-24), majd kiállítják a játékvezetők. Emberelőnyben jön az újabb győri gól (18-25). A lényegi kérdések már eldőltek, a házigazda azért még kér egy időt. Parádés a Görbicz-Löke összjáték az egész találkozón, ezúttal a befejezés is tökéletes volt (18-26). Tervelnek kell kiülnie két percre.

41-45. PERC: Egy-egy gól mindkét oldalon, Puiu és Löke a gólszerzők (16-22). Gyenge kapusteljesítmények, sorra jönnek a gólok itt is, ott is (17-23). Görbicz tüzel a hálóba, héttel megy a Győr (17-24).

36-40. PERC: Tatar, majd Bognár, 13-18, majd 13-19. Amorim második kettő percét kapta a meccsen, Rudics hetesével pedig 14-19 áll az eredményjelzőn. Nechita eredményes egy gyorsindításból, négy gólra olvad a magyar előny (15-19). Görbicz és Bulatovic is gólt szerez (15-21), újra hattal megy a zöld-fehér csapat.

31-35. PERC: A második félidőben eddig 2-1 ide (11-18). Marin dobott hatalmasat magán, Pervelnek jár a két perc. 12-18 miután Marin talál be akcióból.

Változatos játékot hozott az első játékrész. Többnyire a győriek uralták a játékot, de voltak olyan pillanatai is az első harmic percnek, mikor pár perc alatt könnyedén felzárkóztak a hazaiak. Hat góllal megy az ETO a szünetben, megnyugtató a vezetés.

26-30. PERC: Végre gólt szerzett szerzett a Győr, Löke egy gyorsindítást követően dobott a kapuba (10-13). Kovacsics kap egy kettő percet, jó lenne, ha a szünet előtt nem jönnének ránk a románok. Bulatovic lőtte szét a bal kapufát, Löke pedig a kapuba vágta a kipattanót (10-14), miközben kiegészül az ETO. Felrázta magát a Győr: Löke készít elő Amorimnak, aki öt gólra növeli a különbséget (10-15), ráadásul levegőben való lökésért kiszórnak két percre egy hazait. Löke hatodik góljával 10-16 az első félidő végén az eredmény.

21-25. PERC: Kovacsics megszerezte első gólját a találkozón (7-11). Ahogy haladunk előre az időben, egyre jobb a támadó- és a védekezőjátéka is a győrieknek, ami az eredményen is meglátszik: 7-12 nyolc minutummal a félidő vége előtt. Geiger szépít (8-12), majd időt kér a Nagybánya. Jót tett a pihenő a házigazdának, már csak három gól a különbség (9-12). Bosszantó: egy támadáson belül két gólt nem adnak meg a játékvezetők a magyaroknak, ellenben a Baia Mare kontrából felzárkózik (10-12). Ambros Martin azonnal kikérte első idejét.

16-20. PERC: Először három gól a különbség, de két percig emberhátrányban a győriek, Amorimot állították ki a bírók, mi több büntetőt is ítéltek a hazai együttes javára, ám Herr túljárt a hetest elvégző román eszén. Újabb büntető, ezúttal Rudics állt oda, és nem hibázott. (6-8.) A Győr emberhátrányban is jól muzsikál, Löke talált a hosszúba. Potyognak a gólok a mérkőzés ezen szakaszában, egy gyors gólváltást követően 7-10 az állás.

11-15. PERC: Szerencsére nem tudták átvenni a vezetést a hazaiak, a Győr viszont két és fél perc után újra betalál Löke révén (4-5). Marin góljára Görbicz reagál, 5-6 az állás. Amorim szerzi meg a magyar gárda hetedik egységét (5-7).

6-10. PERC: Görbicz tüzelt a kapu fölé egy hosszadalmas támadást követően, Geiger pedig egyenlít (3-3). Marint küldik ki két percre hazai oldalról a játékvezetők, ráadásul büntető is dobhatott a Győr, amit Görbicz magabiztosan értékesített (3-4). Újra elmehetettünk volna két góllal, de Orsós a kapu fölép pattintott emberelőnyben. Meg is bosszulta magát a kihagyott helyzet: Nechita góljával újra döntetlen az állás (4-4).

1-5. PERC: Máris vezet a Győr, Amorim talált be (0-1), majd Löke duplázta meg a magyarok előnyét (0-2). Majd három percet kellett várni az első nagybányai gólra, hetesből szépítettek a hazaiak (1-2). Orbán találatára ezúttal gyorsan jön a válasz, ezúttal is büntetőből volt eredményes a Baia Mare (2-3).

Előzetes: Ambros Martin tanítványai az első körben az osztrák Hypo NÖ-t parádés támadójátékkal győzte le 41-22-re. Most Nagybányára utaztak a lányok, hogy onnan is elhozzák mindkét begyűjthető pontot.

A Baia Mare vereséggel kezdett, a német Thüringer HC-tól kapott ki 36-29-re, így az előjelek és az erőviszonyok alapján is minden esélye megvan a győzelemre a Győrnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik