Sport

TOP 5: Kialudt a láng, az év védése Svédországban

olimpiai láng (olimpiai láng, )
olimpiai láng (olimpiai láng, )

A múlt hét is igen mozgalmasra sikerült a sport világában. Nehéz volt mindössze öt dolgot kiválasztanunk, de azért megpróbáltuk. Íme, a Sport24 TOP5-ös listája.

Kezdjük a visszatekintőnket az USA-ban: az észak-amerikai baseball-bajnokságban, közismertebb nevén MLB-ben már javában zajlik a rájátszás, a negyeddöntőket rendezik épp. A mindig bivalyerős Boston Red Sox a Tampa Bay Rays ellen meccel és már kétmeccses előnyben van, nagy valószínűséggel a továbbjutás is meglesz, ehhez már csak egy győzelem hiányzik. A mi esetünkben azonban nem is ez az érdekes, hanem egy lelátói jelenet: az egyik szurkoló egy elütött labda után a szokásoknak megfelelően be akarta gyűjteni a felé pattogó játékszert, azonban olyan szerencsétlenül tette mindezt, hogy az amúgy nagyon kemény bogyó arcon találta. A körülötte ülők és az érintett ezen természetesen jót nevettek. Tegyen így Ön is!

Videó – Labda vágta fejbe a szurkolót:

Közben elindult az olimpiai láng Szocsiba, a 2014-es téli olimpia helyszínére, vasárnap érkezett meg Moszkvába Görögországból. Az egyik futónál, Shavarsh Karapetyannál (egykori remek úszó, 17-szeres világ- és 13-szoros Európa-bajnok) máris kialudt, ám emberünk nem volt elveszve, egy közelben álló biztonsági őrtől kért tűzet, majd miután a fáklya ismét lángra kapott, folytatta az útját, mintha mi sem történt volna.

Videó – Kialudt az olimpiai láng:

Az eurómilliókból megerősített Paris Saint-Germain focicsapata az egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el vasárnap, amikor a fővárosiak a nagy rivális Olympique Marseille otthonában tudtak nyerni 2-1-re. Talán a diadal részegíthette meg egy kicsit Ezequiel Lavezzit, a PSG argentin támadóját, aki a meccset követően egy kamerást tréfált meg: a focista figyelmetlen emberünk elé feküdt, utóbbi jó nagyot zakózott ennek következtében. Ő nem biztos, hogy olyan mulatságosnak találta mindezt.

Videó – Lavezzi tréfája:

A hokikapusok bámulatos védésekre képesek, ám amit Christian Engstrand, a Linköping kapusa mutatott be múlt csütörtökön a HV 71 együttese ellen, az még ezek közül is kiemelkedik. A Linköping 6-3-as sikerével zárult összecsapáson egy korong érdekes röppályán közelített Engstrand kapuja felé, a portás egy bukfencező mozdulattal azonban ki tudta ütni a pakkot.

Videó – Engstrand szédületesen nagy bravúrja:

Végezetül egy magyar történet: a diósgyőri ultrák korábban azt mondták, hogy az utánpótlás-csapatok meccsein fognak szurkolni. Nos, ígéretüket be is tartották, a DVTK és az Illés Akadémia U18-as mérkőzésén olyan hangulatot varázsoltak a lelátóra, amilyet sok élvonalbeli együttes megirigyelne. Bővebben ITT.

Videó – A DVTK-ultrák akcióban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik