Sport

Berki Krisztián: “Mi sportolók sem vagyunk gépek”

Berki-Krisztian(210x140)(3).jpg (Berki Krisztián)
Berki-Krisztian(210x140)(3).jpg (Berki Krisztián)

A lólengés olimpiai és világbajnoka nem jutott döntőbe az antwerpeni vb-n, mert a keddi selejtezőben leesett a szerről. A tornász sajnálja, hogy így nem tudja bemutatni új gyakorlatát.

Berki – hibájából fakadóan – közel kilenctized ponttal maradt le a döntőről, a nyolc versenyzőt felvonultató fináléba utolsóként bekerült japán Kamejama Kohej ugyanis 15,400 pontot kapott a produkciójára.

“Talán a 2000-es évek elején, a cottbusi világkupán fordult elő velem legutóbb, hogy leestem a szerről” – nyilatkozott az Újpest 28 éves tornásza. “Egy ilyen esetnek nyilván nem egy világbajnokságon kellene bekövetkeznie, de mi sportolók sem vagyunk gépek, előfordul, hogy hibázunk, sajnos én most rontottam.”

Ez most nem jött össze
Fotó: MTI/EPA

A kétszeres vb-győztes (2010, 2011), címvédő Berki a selejtezőben a 6,7-es kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, az új, jóval nehezebben végrehajtható elemekkel tűzdelt 7,0-s kiinduló pontszámú bemutatóját a szombati fináléra tartogatta.

“Természetesen bánom, hogy a vb-döntőben nem tudom bemutatni az új gyakorlatomat, ugyanakkor ez azt is jelenti számomra, hogy van még mit tökéletesíteni ezen a gyakorlaton” – mondta Berki. “Abból a szempontból csalódott vagyok, hogy nem ezt vártam magamtól, a 2016-os riói olimpiáig azonban még rengeteg időm van felkészülni, és begyakorolni az elemeket.”

Berki előtt az Európa-bajnok brit Daniel Keatings is leesett a lóról, így ő sem jutott döntőbe.

A világbajnokság hivatalos honlapja szerint sem a szerenkénti döntőkben, sem az egyéni összetett fináléban nem lesz magyar férfi tornász.

Hétfőn Tálas Bence mind a hat szeren, Szabó Nándor pedig négyen volt érdekelt, de egyikük sem ért el olyan eredményt, amely elegendő lett volna a döntős részvételhez. Kállai Zoltán – szintén hétfőn – lólengésben, Vecsernyés Dávid pedig kedden négy szeren selejtezett, de nekik sem sikerült kivívniuk a fináléba kerülést. Utóbbi összesen 52,082 pontot kapott a talajon, gyűrűn, nyújtón és korláton bemutatott gyakorlataira, ez összesítésben a 87. helyre volt elég.

Tálas a 44., Szabó a 85. helyen zárt egyéni összetettben, míg Kállai végül 12. lett lólengésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik