Sport

Hosszú Katinkának fizetnie sem kell Japánban

hosszú katinka (hosszú katinka)
hosszú katinka (hosszú katinka)

Az elmúlt napokat Tokióban töltötte Hosszú Katinka. A világbajnok úszó az egyik legnézettebb japán televíziós showműsorban négy, váltóban úszó japánnal szállt versenybe.

A barcelonai vb-n 200 és 400 vegyesen aranyérmet szerző magyar úszó egyedül vette fel a versenyt 400 vegyesen a négy japánnal. Hosszú Katinka edző-férjével, Shane Tusuppal a TBS tévétársaság meghívására Tokióba látogatott a Honoo No Taii Kukai Show‏ felvételére.

A japánok Kosuke Kitajima, a négyszeres olimpiai bajnok mellúszó segítségével vették fel a kapcsolatot kiváló sportolónkkal, ugyanis ők korábban együtt edzettek Los Angelesben, így baráti viszonyban vannak. Ráadásul a showműsor szervezői garantálták Hosszúnak, hogy az edzéseit is folytathatja Tokióban, így nem esik ki a ritmusból a moszkvai VIlágkupa-fordulóra készülve.

Együtt vacsoráztunk Yuki Tanakaval és Kosuke Kitajimaval, akikkel még
Los Angelesben barátkoztunk össze. Nagyon finom a Japán étel! – írta a kép alá Hosszú.
Fotó: Facebook

Az elmúlt időben Katka igazi profi sportolóként hozzászokott az utazások okozta fáradalmak elviseléséhez. Ha az a kérdés, hogy nem féltem-e az októberi rövidpályás Világkupa-versenyek kezdete előtt, akkor a válaszom egyértelmű: nem. Tavaly éppen ilyenkor kellett még kiugranunk Los Angelesbe, hogy teljesen kiürítsük az ottani lakást, az az út sokkal gyötrelmesebb volt, ám ez egyáltalán nem látszott az eredményein. Az időeltolódást a másik irányba sokkal könnyebb kezelni, a hosszú repülés sem jelent gondot, a TBS ugyanis business class-ra foglalta a jegyeket, így pedig teljes mértékben elviselhető az utazás” – mondta Shane Tusup.

Az eredményt egyelőre nem tudhatjuk, ugyanis a tévétársaság kérése volt, hogy addig semmilyen informácó nem szivároghat ki a versenyről, amíg adásba nem kerül a műsor.

“… ez a kilátás a hotel szobából!”
Fotó: Facebook

„Egyáltalán nem zökkentett ki az utazás, szinte nem is álltunk át, rendszeresen hajnali négykor aludtunk el, és persze kint is edzettem. Igaz, néha a hotel medencéjében, csodálkoztak is vendégek, hogy valaki ennyit úszik. A legjobb viszont az volt, hogy a tornaterembe elvben 20 dollár lett volna a belépő, de a recepciós hölgy utánunk jött, hogy hú, maga az az úszó, aki világbajnok lett Barcelonában, magának nem kell fizetnie! Egyébként élveztem a kiruccanást, sokat tudtunk nézelődni, a japán konyhát pedig kifejezetten imádom” – foglalta össze élményeit Hosszú Katinka.

Világbajnok úszónk legközelebb október 12-13-án Moszkvában száll medencébe, majd a két közel-keleti viadal lesz soron: Dubaj (október 17-18.) és Doha (október 20-21.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik