Sport

Véletlenül sem bízza el magát a Veszprém

Carlos Ortega (carlos ortega, )
Carlos Ortega (carlos ortega, )

A vasárnap 17 órakor kezdődő, Rhein Neckar Löwen elleni BL-találkozót előtt többen is megszólaltak a veszprémi kézilabdacsapatból.

Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém spanyol vezetőedzője a németek elleni rangadót megelőzően úgy véli, nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk – írja az mkb-mvmveszprem.hu.

Ortega győzelmet vár tanítványaitól
Fotó: MTI

„ A Bundesligában szereplők ellen senki sem mehet biztosra még hazai pályán sem. Ellenfelünknek minden posztra két azonos képességű kézilabdázója van, ami azt jelenti, hogy hatvan percig képesek a magas színvonalú játékra. Az otthoni döntetlenjük miatt még inkább bizonyítani akarnak majd. Kemény, izzó hangulatú, kiélezett párharc várható, amelyen nyerni szeretnénk” – beszélt a szakvezető.

Szükség lesz a jó kapusteljesítményre
Fotó: MTI

„Nem megbántva a többi csapatot, úgy érzem, a csoport rangadója következik. Már a sorsoláskor is úgy vélekedtek nagyon sokan, hogy az elsőség kérdése a Veszprém és a Löwen között dől el. Izgatottan várjuk az összecsapást, hiszen mégis csak az első, hazai mérkőzés vár ránk, amelyen a szurkolók győzelmet remélnek tőlünk” – nyilatkozott Fazekas Nándor, a magyar együttes kapusa, majd gyorsan hozzátette, hogy az elvárásnak mindenképpen szeretnének megfelelni.

Terzic a szentpétervári győzelmet emelte ki
Fotó: MTI

Mirsad Terzic elmondta, hogy jót tett a csapat önbizalmának, hogy az első fordulóban Szentpéterváron sikerült győzni.

„Idegenben nyerni soha sem könnyű és remek érzés. Ez akkor is így van, ha az ellenfél viszonylag könnyebbnek tűnik. Ott is meg kellett harcolni a sikerért. A BL-ben ha valaki elmélázik egy kicsit, azonnal megbüntetik. Az első körben ezt a Barcelona és mai ellenfelünk is megtapasztalhatta váratlan döntetlenjével. Meggyőződésem, hogy nehéz meccs vár ránk, de hazai pályán csak a győzelem az elfogadható eredmény” – szólt a bosnyák kézilabdázó.

“Nem lesz könnyű” – állítja Nagy
Fotó: MTI

„Nincs annál nehezebb, mint amikor az otthonában pontot vesztő német együttes ellen kell folytatni a BL csatározást” – vélekedett Nagy László, majd hozzátette, hogy a Löwen az első körös döntetlent követően szeretné visszaszerezni, amit akkor elvesztett. „A mi szempontunkból is rosszul rajtolt a Löwen. Persze nekünk nem ezzel, hanem saját játékunkkal kell foglalkoznunk. És van még bőven javulni és tanulni valónk. Mindenki ismeri a német mentalitást. Az utolsó pillanatig küzdő ellenfél érkezik az arénába. Remek szurkoló táborunk segítségével azonban az újabb győzelem megszerzésében reménykedünk, a cseppet sem könnyűnek ígérkező találkozón.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik