Sport

2 évre ítélték az olasz high-tech csalót

póker (póker, )
póker (póker, )

Az olasz Stefano Ampollinit két év börtönbüntetésre ítélték, miután high-tech eszközöket is bevetve több mint százezer eurót csalt ki egy francia kaszinótól.

Kínából rendelt infravörös kontaktlencsét használt Stefano Ampollini, akinek a cinkelt paklikat két bűntársa csempészte be a cannes-i kaszinóban. Aztán egy rendőrségi akció során lebukott, a tárgyalásán két év szabadságvesztésre ítélték – írja a Poker.hu.

Az 56 éves olasz Stefano Ampollini 2011-ben meglátogatta a Francia Riviérán található cannes-i Les Princes kaszinót. Egy remek estét követően hetvenezer euróval gazdagabban hagyta el a szerencsejáték barlangot.

Bár sok ehhez hasonló eset előfordul a kaszinóban, Ampollini mégis szemet szúrt a tulajdonosoknak, akik kivizsgálták az ügyet, mely során sok furcsaságot vettek észre, így értesítették a rendőrséget.

A további nyomozás során kiderült, hogy Ampollini közvetlen ismerősei között két kaszinóalkalmazott is található, így könnyen összerakták a képet. Abban biztosak lehettek, hogy csalás történt.

Végül Ampollini saját maga sétált bele a csapdába, 2011 októberében ugyanis újra meglátogatta a kaszinót, ahol további 21 ezer eurót nyert. Hazafelé a rendőrök már várták a kijáratnál.

A két bűntársát, az 57 éves Rocco Grassannorát és az 55 éves Giancfranco Tirritorát szintén letartóztatták, a tárgyalásukra nemrégiben került sor. Végül vétkesnek találták őket, mindhárman két év börtönbüntetést kaptak, míg Ampollinit a szabadságvesztés mellett százezer euró kártérítés megfizetésére is ítélte a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik