Sport

Lemaradt a bajnoki címről a leszbikus pókeres

Minden idők legjobb női pókerese, a leszbikusságát nyíltan vállaló amerikai Vanessa Selbst lemaradt a győzelemről a WPT Borgata főversenyén, a második helyen így is félmillió dollárt nyert.

A hatfős finálét rendezték a World Poker Tour Borgata főversenyén. A döntő legesélyesebbje a női világranglista vezető Vanessa Selbst volt, aki végül „csak” a második helyet tudta megszerezni – írja a Poker.hu.

Augusztusban vette el barátnőjét, Mirandát, az amerikai női pókeres, Vanessa Selbst, aki elsőként „coming out”-olt a pókertársadalomban, még jó pár évvel ezelőtt. A megítélése hamar változott a férfiak szemében, miután sorra nyerte a nagyobbnál-nagyobb tornákat, és a top 50-be is beférkőzött a világ legrangosabb pókeres ranglistáján, az All-Time Money Listen.

Sőt most tovább javíthatott pozícióján, miután a második helyről kezdhette meg a rangos WPT Borgata döntő asztalát. Őt csak a szinte teljesen ismeretlen, amerikai Cong Pham előzte meg, de rajta kívül sem volt igazán húzós név a fináléban, így Selbst számított az abszolút favoritnak.

A póker azonban nem mindig a tudásról szól, így Selbst hamar elvesztette esélyét a győzelemre, és csak nagy szerencsével tudott talpon maradni négy főnél. Ezután viszont ismét magához ragadta a kezdeményezést, és bejutott a párbajba is.

Itt a szintén amerikai Anthony Zinno várta őt, aki ekkor már háromszoros hátrányt halmozott fel Selbsttel szemben. A győzelemért folyó harcot végül Zinno bírta jobban, aki meg tudta fordítani az állást, mígnem az utolsó partiban A-6 lapokkal adta meg Selbst K-T-re mondott allinjét.

Az asztalra a Q-9-7-5-4 lapokat tette ki az osztó, így Zinno ász magas kombinációval húzta be a 826 ezer dollárt érő bajnoki címet. Selbstnek be kellett érnie a második hellyel, ami így is iszonyatosan sok pénzt, 493 ezer dollárt hozott neki a konyhára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik