Sport

Kiesett a bajnok, a franciák döntőzhetnek

tony parker (tony parker, )
tony parker (tony parker, )

Litvánia után Franciaország válogatottja jutott be másodikként a vasárnapi fináléba a szlovéniai férfi kosárlabda Európa-bajnokságon.

A pénteki első elődöntőben a litvánok voltak az esélyesebbek, bár az első két negyedben nem igazán tudtak meglépni a horvátoktól. Azonban végig uralva a találkozót magabiztosan kosaraztak és a nagyszünet után egyre jobban leszakították magukról déli szomszédainkat.

A harmadik etapot aztán 13 ponttal nyerték, így az is belefért, hogy az utolsó negyedben kicsit feljavuljon a horvátok játéka: végül 77-62-re a litvánok nyertek és jutottak be elsőként a döntőbe.


Remek napot fogott ki Parker
Fotó: AFP

A másik elődöntőben Spanyolország-Franciaország találkozót rendeztek, ami komoly csatát hozott a várakozásnak megfelelően. A címvédő nagy elánnal vágott neki az összecsapásnak, míg a másik oldalon Tony Parker vitte a hátán a csapatot, ám a franciák szövetségi kapitánya úgy döntött a második negyedben, hogy inkább pihenteti egy kicsit klasszisát. Rosszul tette, hiszen a gallok csak 20 pontig jutottak a két negyed alatt, ebből 14-et szerzett a Spurs kosara, míg az Európa-bajnok 34-et.

A nagyszünet után azonban változott a játék képe, a spanyolok nem igazán tudtak pontokat termelni, a franciáknak meg kis túlzással minden összejött, így végül 65-65-ös eredménnyel ért véget a negyedik negyed. A hosszabbításban Parkeréknek jött ki jobban a lépés, így ők jutottak a fináléba.

Eredmények – kosárlabda Európa-bajnokság, elődöntők

Litvánia-Horvátország 77-62 (24-19, 16-18, 21-8, 16-17)
Franciaország-Spanyolország 75-72 (14-18, 6-16, 23-15, 22-16, 10-7) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik