Sport

Lelki roncs a győri tragédiát okozó sofőr

győri buszbaleset (győri buszbaleset, )
győri buszbaleset (győri buszbaleset, )

Valószínűleg a Lada sofőrjének hibája okozta az UNI Győr női kosárlabdacsapatának karambolját. A buszbalesetben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző elhunyt.

A gépjárműt vezető idős férfi medence- és csípőcsonttörést szenvedett, fizikai felépülése hosszú hónapokig eltarthat. Elmondása szerint nem tudja túltenni magát a baleseten és ha tehetné, visszacsinálna mindent – írja a blikk.hu

„Lelkileg én is roppant nehezen viselem a történteket. Bárcsak én haltam volna meg! Sokkal jobb lett volna mindenkinek… Sajnálom szegényeket, akik meghaltak, és a hozzátartozóikat, illetve a sérülteket. Ezúton szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni és őszinte részvétemet kifejezni a gyászolóknak” – beszélt a szerencsétlenség feltételezett okozója, majd hozzátette: ha kiengedik a kórházból, akkor személyesen is szeretné ezt megtenni.

Mindenki megsérült
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A csapattagok közül néhányan már edzenek, de a többség még csak lábadozik. Pénzes Kingát hát- és fejsérülésekkel szállították kórházba, ám ennek ellenére nem érez haragot a bácsival szemben.

„Nagyon sajnálom, bevallom, a legszívesebben megpuszilgatnám, hogy ezzel is segítsek neki feldolgozni ezt a szörnyűséget. Éppen elég baj a két halálos áldozat és a rengeteg sérült” – nyilatkozott a játékos a blikk.hu-nak.

Csütörtökön este jótékonysági mérkőzést rendeztek Tapodi és Fűzy emlékének áldozva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik