Sport

Két tokiói olimpia, két stadion a házai helyén

tokio 2020 (tokio 2020)
tokio 2020 (tokio 2020)

Egészen elképesztő dolog történt Japánban: egy 79 éves bácsinak második alkalommal is lebontják a házát, hogy ötkarikás játékokat rendezhessenek a helyén.

Kohei Jinno nem egy szerencsés ember. 1964-ben, az előző tokiói olimpia előkészületeinek idején el kellett hagynia a családjával a házát, mert a lerombolása után többek között annak a helyén építették fel az olimpiai játékok megrendezésére szolgáló stadiont.

A japán férfi majdnem 60 évvel ezelőtt egy dohányboltot is üzemeltetett ott, így a megélhetését is elveszítette. Utána kénytelen volt autókat mosni, hogy a családjával meg tudjanak élni valamiből. Akkoriban bizonyára úgy gondolta, ilyesmi még egyszer már egészen biztosan nem fog vele megtörténni.

Jinno úr valószínűleg nem köszönte meg…
Fotó: AFP

Tévedett.

Jinno úr jelenleg egy apartmanházban lakik a feleségével, amit hamarosan le fognak bontani, hogy a 2020-as ötkarikás játékok idejére fel tudják újítani a Nemzeti Olimpiai Stadiont.

Remélem, nem rendeznek többet olimpiát Tokióban” – nyilatkozta lemondóan, valószínűleg nagyon kevés honfitársával egyetemben.

Ha egyszer történik ilyen egy emberrel? Balszerencse. De másodjára? Az már azért nevetséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik