Sport

Fucsovics közel volt az újabb bravúrhoz

fucsovics-marton(960x640).jpg (fucsovics márton, )
fucsovics-marton(960x640).jpg (fucsovics márton, )

Fucsovics Márton szettelőnyből kapott ki a metzi ATP-torna második fordulójában.

Fucsovics Márton a selejtezőből verekedte fel magát a 467800 euró összdíjazású metzi, keménypályás torna főtáblájára. Ott a hetedik helyen kiemelt Jeremy Chardy várt rá, azonban a magasabban rangsorolt gall 1 óra 23 perc alatt összességében sima vereséget szenvedett honfitársunktól, aki karrierje első sikerét könyvelhette el egy ATP-torna főtábláján.


Pedig jól indult a mérkőzés Fucsovics számára
Fotó: MTI

A második fordulóban a német Tobias Kamke volt Fucsovics ellenfele, aki a 80. a világranglistán. Hiába azonban a helyezésbeli hatalmas különbség, Fucsovics az első szettben jobban játszott ellenfelénél, háromszor is elvette ellenfele adogatását, így 6-1-re nyerni tudott.

A második játszmában már 3-2-re is vezetett a 21 esztendős magyar fiú, ám ekkor elveszítette az adogatójátékát, majd az ettől vérszemet kapó Kamke meg is nyerte a felvonást 6-3-ra. A harmadik szettben 2-2-ig ismét szoros volt a csata, ám ekkor a német újfent lépéselőnybe kerül, majd elhúzott 5-2-re. Végül 1 óra és 39 perc alatt megnyerte az összecsapást.

A győztes Kamke, ha csak nem történik valami nagy meglepetés, akkor a következő körben a torna húzónevével, Jo-Wilfried Tsongával találkozik, aki szerdán kora este Roger-Vasselin ellen kezdi meg a szereplését hazai pályán.

Eredmény – ATP-torna, Metz, 2. forduló (a legjobb 8 közé jutásért)

Kamke (német) – Fucsovics 1-6, 6-3, 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik