Sport

Kitette orosz játékosát a címvédő

jégkorong (jégkorong, )
jégkorong (jégkorong, )

A Dab.Docler jégkorongcsapata megvált Ivan Homutovtól.

Ivan Homutov Dunaújvárosba érkezésére sokan felkapták a fejüket a sportág szerelmesei között, mégsem választja minden nap egy KHL-t és AHL-t is megjárt hokis a MOL Ligát. Az orosz aztán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, négy mérkőzésen szerzett 1 gólja és két asszisztja kevésnek bizonyult. Meg a jelek szerint az edzésmorálja sem lehetett az igazi:

„A dunaújvárosi klub vezetése úgy ítélte meg, hogy Ivan Homutov, aki az AHL-t és a KHL-t is megjárta, nem úgy teljesített az elmúlt másfél hónapban, ahogy az egy ilyen tapasztalattal és életúttal rendelkező sportolótól elvárható, így ezen a hétvégén, közös megegyezéssel elváltak útjai a Dab.Doclernek és az orosz centernek” – olvasható a klub honlapján.

Nem tartott sokáig megtalálni az utódját: a MOL Ligában eddig 125 mérkőzésen 181 pontot szerző Lubomir Hurtaj öltözik pirosba – korábban a HSC Csíkszeredát erősítette. A 37 esztendős szlovák center volt már világbajnoki ezüstérmes hazája válogatottjával (az A csoportban természetesen), megfordult a szlovák és a cseh Extraligában, de Németországban és Finnországban is profiskodott.

Hurtaj kedden már közösen edzett a csapattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik