Sport

Magyar csata a BL-főtábláért

ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )
ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )

Az FTC-Rail Cargo Hungaria nehezen, de legyőzte horvát ellenfelét a BL-selejtező elődöntőjében, így vasárnap az Érd ellen vívhatják ki a főtáblás indulást.

Szombat kora délutána az első elődöntőben az Érd magabiztosan verte a svájci Zug együttesét, így biztosak lehettünk benne, hogy lesz magyar csapat a négyes selejtező fináléjában. Ahhoz pedig, hogy kettő, a Fradinak le kellett győznie a Lokomotív Zagrebet és ez sikerült is a zöld-fehéreknek.

Bár nehezen indultak be a csapatok, hiszen az első 30 percben alig találtak a lányok a kapuba és ez inkább a horvátoknak feküdt, akik mindent megtettek azért, hogy lassítsák a Ferencváros játékát. Tomoriék gyengén kéziztek, elöl és hátul is sebezhető volt a csapat, így mindössze hét találatot jegyezhettek, de ha nem lett volna Zácsik Szandra, aki a hátán vitte a gárdát, még ennyi sem jött volna össze.


Zácsik kilencszer volt eredményes
Fotó: MTI

A szünet után aztán rákapcsoltak a hazaiak, tíz perc alatt nyolcszor köszöntek be a zágrábiaknak és szépen lassan átvették az irányítást. A találkozó végére Tomori is megtalálta önmagát, de Szucsánszki is fontos gólokkal segítette a Fradit, így négy is volt közte.

Végül 26-23-re nyert az FTC-Rail Cargo Hungaria, így vasárnap magyar csata dönt arról, melyik együttes lesz ott a Bajnokok Ligája főtábláján a címvédő Győri Audi ETO mellett.

Eredmény – Bajnokok Ligája-selejtező

FTC-Rail Cargo Hungaria – Lokomotiv Zagreb 26-23 (7-9)

2. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Tomori már négynél tart, majd Ostrajas köszönt be (24-20). Tomori Zsuzsa talpról vágta be. Felszabadultan kéziznek a lányok, ez látszik az eredményen is. Ostarjas a végére pörgött fel (25-22). Szucsánszkié a 26. Rajovic lőtte a meccs utolsó gólját, 26-23 a vége.

21-25. PERC: Zsácsik… 22-18, ez így már megnyugtató. Konta büntetőjét nem tudta fogni Abramovic (22-19). Most már futószalagon érkeznek a Zácsik-gólok, meg sem lepődünk (23-19). Pörögnek a másodpercek, ez jó a Fradinak.

16-20. PERC: Szarka szépen a kapu közepébe és még emberelőnybe is kerültek a zöld-fehérek (19-17). Tomori is góllal jelentkezett, így már hárommal megy az FTC.. Szucsánszki lövése után kezd összezuhanni a horvát csapat (21-17).

11-15. PERC: Zácsik hetedik találatával 16-14! Zárkóznak a horvátok, de Steinbach sem tétlenkedik (17-15). Bozovic bombájára Steinbach lökete a válasz (18-16). Gyorsan potyognak a gólok. Gacét nem tudták levédekezni, megint egy közte.

6-10. PERC: Ena Konta hetesével visszavette a vezetést a Zagreb, de Zácsik szinte azonnal egalizált (12-12). Konta és Zácsik lekopírozta az előbbieket, 13-13. Na tessék! Szarka a kapufa segítségével veszi be a kaput, amire Pasic válaszolt azonnal, de Tomori is szót kért magának: másodpercek alatt három találat (15-14).

1-5. PERC: Such, majd Pasic eredményes a játékrész elején (8-10). Tomori megszerezte első találat, zárkózik a Fradi (9-10). Végre! Szucsányszki Zita! 10-10! És már a Ferencvárosnál az előny Szarka Adrienn révén! Sajnos Pasic a fordulásból betalál, így ismét egál (11-11).

Meglepő, a szünetben 9-7-re vezet a Lokomotiv Zagreb. A Ferencvárosnak sem elöl, sem hátul nem megy a játék, mindössze 35 százalékkal lőnek a zöld-fehérek.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Mindkét oldalon hibák jellemzik a játékot. Pasic nagyképűsködött, méterekkel ejtette fölé a hetest. Pena viszont nem hibázott a másik oldalon, így minusz 4 helyett csak minusz 2.

21-25. PERC: Lendületből vezettek kontrák a zágrábiak, de hibázták. Smiljanic ejtése viszont a kapuban kötött ki, 6-8 oda. A Fradi közben negyedik kapufáját lőtte. Rajovic szép lefordulása után 6-9…

16-20. PERC: Szikora Melinda szerencsére megfogta a büntetőt, így maradt a kettő közte. Szekercés kapott hetest, amit Nerea Pena végzett el sikeresen (5-6). Szép, Laura Steinbach messziről, védhetetlenül (6-6). Eddig volt egál, megint a hovrátoknál az előny (6-7).

11-15. PERC: Nem megy a Ferencvárosnak a támadásvezetés. Sajnos ezt megbüntette a Lokomotív, hiszen ötödször is betaláltak (3-5). Zácsik harcolt ki emberelőnyt, de ezzel nem tudtak élni a zöld-fehérek. Megint Zácsik, úgy tűnik, ma ő lesz az FTC nyerőembere (4-5). Bozovic lökete pattant meg a blokkon, így simán bevágódott a kapuba (4-6).

6-10. PERC: Koznjak használta ki, hogy a lyukas volt az FTC védelme (2-2). Anita Gace emberhátrányban talált be, először vezetnek a vendégek a meccsen (2-3). Basic hetesével kettőre nőtt a horvátok előnye (2-4). Szerencsére Zácsik gyorsan javít, kellett ez nagyon.

1-5. PERC: Az első percekben a Fradi uralja a meccset. Zácsik Szandra találatával előnyt is szereztek a zöld-fehérek, majd a horvátok kapufáig jutottak. A Zagreb lassítja a játékot, míg a Fradi megpróbál minél előbb nagy előnyre szert tenni. Az első öt perc végén Rajovic egyenlített (1-1), majd Zácsik meglőtte második gólját (2-1).

A másik elődöntő már véget ért: az Érd 34-25-re legyőzte a svájci bajnok Zug együttesét, így biztosan lesz magyar csapat a holnapi fináléban.

Előzetes: A zöld-fehérek a népligeti négyes tornán vívhatják ki a BL-főtáblás indulás jogát, ám ehhez le kell győzniük a horvát együttest, majd vasárnap következhet a döntő, ahol vagy az Érd, vagy a svájci Zug lesz Elek Gábor együttesének ellenfele. A két csapat egymást közt dönti majd el, melyikük jut fel a legjobbak közé.

A Fradi egyébként remekül hangolt, hiszen Tomoriék a bajnokság első három meccsén is nyerni tudtak: előbb a bajnok és kupagyőztes Győrt intézték el, majd a Békéscsabát is legyőzték, legutóbb pedig az MTK-nál bizonyultak jobbnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik