Sport

Győri buszbaleset: Kovács Kriszta nem játszik többet

kosárlabda (kosárlabda)
kosárlabda (kosárlabda)

Az egykori válogatott kosárlabdázó a kórházi ágyon döntött úgy, befejezi pályfutását.

A Sopronból Győrbe szállított Kovács Krisztina relatív kis sérülésekkel megúszta azt a szeptember 7-i buszbalesetet, ahol az Uni-Győr női NB1-es kosárlabdacsapat klubigazgatója, Tapodi Péter és vezetőedzője, Füzy Ákos is életét vesztette.

A szörnyű, tragikus karambolt követően a csapat légiósának, Natasa Kovacsevicsnek a bal lábát kellett térd alatt amputálni, Tullner Evelint nyílt töréssel szállították kórházba.

Kovács Krisztinát is megműtötték, neki a nyakcsigolyáját kellett rögzíteni. “Megvan kezem, lábam, ennél többet most nem kívánhatok. A bal oldalon ültem, nem azon, amelyre a busz borult. Aludtam, majd elájultam. Talán ez a legnagyobb szerencsém, mert a szörnyű képek nem ivódtak belém. Fel fogok gyógyulni, de három-négy hónap kell ehhez. Eleve azt terveztem, hogy ez lesz az utolsó szezonom, azt hiszem, véget ért a pályafutásom, többet valószínűleg nem lépek pályára” – mondta Kovács a borsonline kérdésére.

Fűzy András klubelnök – aki az elhunyt Füzy Ákos unokatestvére – a Duna TV hétfő esti Sportaréna című adásában közölte, hogy felébresztették a mély altatásból Burdi Szabolcsot, az együttes Szombathelyen kezelt gyúróját, akinek vélhetően sikerült átvészelnie a legkritikusabb időszakot, míg Natasa Kovacevicet a győri kórházban meglátogatták a szerb nagykövetség munkatársai és a balkáni ország sportminisztere is.

A 19 éves szerb játékos Facebook-oldalán elképesztő akaraterőről tett tanubizonyságot, amikor bejegyezte: „Köszönöm mindenkinek a hihetetlen támogatást. Ne aggódjatok, ami történt, megtörtént. Az élet megy tovább. Minden ember támogatása nagyon sokat jelent most nekem. Nagyon szépen köszönöm!”

Az MKOSZ keddi tájékoztatása szerint a 10300002-20316431-49020504 számú, elkülönített alszámlán várják azokat az adományokat, amelyeket a szurkolók a balesetben elhunytak családjának, illetve a sérült játékosok megsegítésére küldenek.

Olvasói sztorik