Sport

Top 5: a gyúró védett, gólt fejelt a kutya

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

Ez a hétvége sem telt el tragikus illetve mosolyfakasztó események nélkül.

Pénteken este egy ország nézte a Románia-Magyarország labdarúgó-világbajnoki selejtezőmérkőzést. Nos, sajnálatunkra a találkozó inkább a tragikus kategóriába illik, mintsem a mosolyfakasztóba. A válogatott nagyon sima, 3-0-s vereséggel utazott haza, amit a román sajtó sem hagyhatott szó nélkül.

Szombaton minden sportújság címlapján az összecsapásról írtak – ki úgy, ki úgy. A Gazeta Sporturilor első oldalán például a Ria-Ria-Hungária rigmusra utaló szójáték olvasható úgy, hogy a Hungária szót a román “öröm” szóval (bucuria) helyettesítették. Említhetjük az Evenimentul Zilei lapot is, mely szerint Marica, Pintilii és Tanase, a három gólszerző „megalázta” Magyarországot.

Kinevettek a románok
Fotó: Gazeta Sporturilor

Dél-Amerikában sem állt meg a sportélet a hétvégén. Egy kispályás focimeccsen egy kutya tévedt a pályára, és gyönyörűen stukkolt a kapuba. Az erről készült aranyos videót már több mint százezren megnézték a YouTube-on.

Vladimir Klicsko sem tétlenkedett az elmúlt napokban. A profi ökölvívó a Twitteren posztolt egy fotót, melyen egy Arnold Schwarzeneggert ábrázoló bekeretezett kép előtt pózol.

„12 éves korom óta próbállak utolérni” – írta a bokszoló, melyre hamar választ is kapott a színésztől. Az osztrák testépítő egy fotóval válaszol, melyen mögötte egy Klicskót ábrázoló posztert látni. „Jó a kép! Fantasztikus látni az egyik kedvenc bajnokomat az én pózommal látni. Ahogyan neked is” – fűzte hozzá Schwarzenegger.

Egymást dícséri a két izompacsira
Fotó: Twitter

A brazil foci hozta a formáját, ismét botrány volt a dél-amerikai ország futballjában. Ezúttal a negyedik ligás Aparecidence – Tupi összecsapásán történt az eset, mikor a hazai csapat gyúrója mentette meg a csapatát a góltól. A játékvezető nem vette észre a stábtag turpisságát, akit a vendég játékosok üldözőbe vettek, de még a nagy verés előtt sikerült az öltözőbe iszkolnia. A Tupi bíróságra viszi az ügyet.

Vasárnap egy buszbalesetben vesztette életét Tapodi Péter és Fűzy Ákos, a győr női kosárlabdacsapatának igazgatója, valamint vezetőedzője. A megrázó tragédia a kora délutáni órákban következett be, amikor az együttes busza frontálisan ütközött egy, eddig tisztázatlan okból sávjába áttért személyautóval, majd az árokba borult, és az oldalára dőlt. Tapodi a helyszínen elhunyt, míg Fűzy Ákost mentőhelikopter szállította kórházba, de rajta sem tudtak már segíteni. A busz utasai közül többen súlyosan megsérültek. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának a lábát amputálni kellett.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik