Sport

Serena ötödször a US Open trónján

Serena Williams (serena williams, )
Serena Williams (serena williams, )

A világranglistát vezető Serena Williams nyerte ismét az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjét New Yorkban.

A szeptember 26-án 32 éves Williams ezzel az ötödik US Open győzelmét és pályafutásának 17. egyéni Grand Slam-diadalát aratta, és ő lett minden idők legidősebb egyéni US Open-bajnoka a nőknél. Sikeréért 2,6 millió dollárt kapott, és ezzel a női mezőnyben elsőként átlépte az 50 milliós kereseti határt.

A 2 óra 45 perces finálé a nagy szél miatt a vártnál kevesebb szép labdamenetet hozott, a tavaly is döntős Victoria Azarenka – aki három hete legyőzte legfőbb riválisát a cincinnati fináléban – végül nem tudta begyűjteni harmadik GS-serlegét az elmúlt két Australian Open megnyerése után.

A New Yorkban vívott előző hat meccsén összesen 16 (!) játékot veszített Williams a második szettben kétszer sem tudta kiszerválni a győzelmet, majd a rövidítést 3-1-es vezetésről bukta el, ám a harmadik játszmában már gyengén adogató ellenfele fölé kerekedett.

“Ma nem nyújtottam a legjobbamat, de mégis győztem, ami fantasztikus. Ezzel együtt még nem tartok a legtöbb Grand Slamet nyerő Steffi Graf, Martina Navratilova és Chris Evert szintjén” – mondta Williams, míg Azarenka elismerte, amerikai riválisa végig kiegyensúlyozottabban játszott, ő pedig nem használta ki a lehetőségeit a fontos pillanatokban.

Eredmény – US Open, női döntő

Serena Williams (amerikai) – Victoria Azarenka (fehérorosz) 7-5, 6-7(6), 6-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik