Sport

Szlovénia meglepte a spanyolokat

kosarlabda(1)(960x640)(2).jpg (kosárlabda, )
kosarlabda(1)(960x640)(2).jpg (kosárlabda, )

Hibátlan maradt a házigazda Szlovénia, miután legyőzte a címvédő Spanyolországot a férfikosárlabdázók kontinenstornáján. Ismét több esetben borult a papírforma.

Nehéz jelzőket találni arra, ami az idei, Szlovéniában zajló kosárlabda Európa-bajnokságon történik. Már az első nap számos meglepetés született, de a második játéknapon sem maradtak el a meghökkentő eredmények. Vegyük például Izraelt, akik a szerdai, Nagy-Britannia elleni fájó zakót követően az ukránok ellen sem tudták érvényesíteni a papírformát, így már két zakóval állnak.

A lengyeleknek sem nagyon akar kijönni a lépés, ezúttal a csehek ellen buktak el egyetlen pontocskával, ám ez még sokba kerülhet nekik a folytatásban.


Goran Dragictól nem állnak távol a látványos megoldások
Fotó: AFP

Na, de ami egészen elképesztő volt, az az esti szlovén-spanyol rangadó. Az ibériaiak megnyugtatónak tűnő előnyt dolgoztak ki a kevés pontot hozó első félidőben, ám Szlovénia begyújtotta a rakétákat a szünet után, így a negyedik negyedet már előnyből várhatta. A záró tíz perc kezdése egészen fenomenális volt: röpködtek a triplák mind a két oldalon, ha pedig nem egy trojka esett be, akkor látványos egyéni megoldások, vagy egy-egy remek passz eredményezett kosarat, igazi nagybetűs kosárlabda volt ez. A spanyolok fáradtak el a végére, így a fantasztikusan játszó Goran Dragic vezette szlovénok megnyerték az összecsapást.

A lettekről ismét szót kell ejteni: a bosnyákok legyőzése után Montenegrót is sikerült elverniük egy ponttal, így hibátlan rajtot vettek. A veterán Kristaps Janicenoks ráadásul egy tekintélyes mérföldkőhöz érkezett, megszerezte az 1000. pontját is a válogatottban.

Litvánia javított Macedónia ellen, míg a nagy esélyessé előlépő görögök ezúttal a vártnál gyengébb oroszokat lépték le.

Eredmények – kosárlabda-Eb, 2. forduló

A csoport:
Ukrajna – Izrael 74-67
Németország – Belgium 73-77
Nagy-Britannia-Franciaország 65-88

B csoport:
Montenegró – Lettország 72-73
Bosznia és Hercegovina – Szerbia 67-77
Litvánia – Macedónia 75-67

C csoport:
Horvátország – Grúzia 77-76
Lengyelország – Csehország 68-69
Szlovénia – Spanyolország 78-69

D csoport:
Finnország – Svédország 81-60
Olaszország – Törökország 90-75
Görögország – Oroszország 80-71

Videó – A szlovén-spanyol meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik