Sport

Serena Williams “agyonverte” ellenfelét

Az amerikai teniszezőnő lenullázta a US OPEN női egyesének negyeddöntőjében spanyol ellenfelét és ezzel a profi tenisz történetében 24 éve nem látott csapást mért rá.

A US Open női egyesének nyolcaddöntőjéből utolsónak, ha szenvedve is, de továbbjutott Viktorija Azarenka, így kialakult a női negyeddöntők párosítása is. Mi több, az első meccset le is bonyolították magyar idő szerint kedd éjszaka – Serena Williams (1.) – nincs jobb szó rá – agyonverte Carla Suárez-Navarrót (18.) (6-0, 6-0).


A látszat ellenére nem volt ez egy izzadságszagú meccs
Fotó: AFP

Ilyen megalázó vereséget emberemlékezet óta nem szenvedett el versenyzőnő Grand Slam tornán a legjobb nyolc között. De ha nagyon kotorászunk a tenisz almanachban, úgy kiderül, a profi tenisz 1968 óta íródó történetében 1989-ig kell visszalapozni ahhoz, hogy a spanyol lányéhoz hasonló nullázást találjunk. 24 éve a bolgár Manuela Maleeva kapott ekkora verést Navratilovától, aki akkor már 33. életévét taposta. S. Williams még csak 31, és tekintve, hogy a cseh-amerikai teniszezőnő anno nem nyerte meg végül a viadalt, ha ilyen ellenállhatatlanul folytatja, úgy ő lehet a torna történetének legidősebb bajnoka.

„Prímán ment a játék. A játékom három fő tényező befolyásolja, az élvezet, a nyugalom és az intenzitás. Ha mindhárom magas szinten van, nem lehet gond” – jelentette ki Serena a mindössze 52 percig tartó meccset követően. Az amerikai teniszezőnő ellenfele az elődöntőben Li Na (5. kiemelt) lesz, mivel a kínai lány a másik negyeddöntőben 6-4, 6-7, 6-2-re legyőzte az orosz Makarovát.

A férfiaknál Andy Murray vesztett első játszma után ébredt fel és küldte haza Denis Istomint. Murray ellenfele a negyeddöntőben Stanislas Wawrinka lesz, miután a svájci hasonló forgatókönyv mentén győzte le a cseh Berdychet.

Djokovics csak három játszmát engedett Granollersnek, míg az osrosz Jozsniy óriási csatában múlta felül a világranglista 66. helyéről újra fellángoló 32 évesausztrál Lleyton Hewittet.

New York, US OPEN, 33 millió dollár, kemény pálya, eredmények

FÉRFI EGYES NYOLCADDÖNTŐ
Murray (brit, 3.)–Istomin (üzbég) 6:7, 6:1, 6:4, 6:4
Wawrinka (svájci, 9.)–Berdych (cseh, 5.) 3:6, 6:1, 7:6, 6:2
Djokovics (szerb, 1.)–Granollers (spanyol) 6:3, 6:0, 6:0
Juzsnij (orosz, 21.)–Hewitt (ausztrál) 6:3, 3:6, 6:7, 6:4, 7:5

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Juzsnij (orosz, 21.)
Murray (brit, 3.)–Wawrinka (svájci, 9.)
Gasquet (francia, 8.)–Ferrer (spanyol, 4.)
Robredo (spanyol, 19.)–Nadal (spanyol, 2.)

NŐI EGYES NEGYEDDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Suárez-Navarro (spanyol, 18.) 6:0, 6:0
Li Na (kínai, 5.) – Ekaterina Makarova (orosz, 24.) 6-4, 6-7, 6-2

A SZERDAI TOVÁBBI KÉT NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Vinci (olasz, 10.)-Pennetta (olasz)
Hantuchova (szlovák)-Azarenka

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik