Sport

Vitaly Lunkin nyerte a 231 milliót Barcelonában

póker (póker, )
póker (póker, )

Az orosz profi, Vitaly Lunkin szerezte meg a 771 ezer eurót, azaz 231 millió forintot érő győzelmet az EPT Barcelona Super High Roller versenyén.

A nyolcfős fináléval ért véget az European Poker Tour Barcelona Super High Rollere. A döntő asztalról nem sokkal maradt le Demján Sándor, így ő nem nézhette végig testközelből, ahogy az orosz Vitaly Lunkin megszerzi a bajnoki címet – írja a Poker.hu.

A világ top nyolc játékosa foglalt helyet az EPT Barcelona 50 ezer euró nevezési díjú Super High Rollerének döntő asztalán. Az élen az osztrák Ole Schemion kezdhetett, aki így nem izgult annyira, nem úgy, mint a kevés zsetonosok. Ugyanis hét főt díjaztak csak, egy játékos tehát pénz nélkül maradt.

Ez a hálátlan szerep a kanadai Timothy Adamsra hárult, akit az az amerikai Erik Seidel ejtett ki, aki bemasírozott a párbajba is. Ott viszont nem Schemion várta, aki csak a csalódást keltő hatodik helyen végzett.

A másik Heads Up szereplő a kétszeres orosz világbajnok, Vitaly Lunkin volt, aki hátrányból vágott neki a végső megmérettetésnek. A különbség kettőjük közt viszont nem volt akkora, így meglehetősen sokáig elhúzódott a párbaj.

Ezt az orosz bírta jobban, az utolsó partiban A-5 lapokkal adta meg ellenfele K-Q-ra mondott allinjét. Az asztalra a 6-A-6-8-4 board érkezett, így Lunkin ászpárral szerezte meg a bajnoki címet. A győzelem 771300 eurót ért, mely átszámolva 231 millió forintnak felel meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik