Sport

Vad Ninetta ül Janics Natasa helyén a vb-n

vad ninetta (vad ninetta, )
vad ninetta (vad ninetta, )

A duisburgi kajak-kenu világbajnokságon a Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta összetételű hajó indul a női kajak négyesek mezőnyében. Az új arccal beszélgettünk.

Ez a harmadik világbajnokság, amin részt veszek, de ez a legfontosabb eddig, hiszen olimpiai számban indulhatok. Minden rendben van, jól érzem magam – mondta a korábban párosban, Kárász Annával sikereket elérő, a többi közt idén Európa-bajnoki ezüstérmes és Világkupa-győztes Vad Ninetta a Sport24-nek a hétfői nyilvános csapatbúcsúztatón.

A négyes indulását mindig nagyobb várakozás előzi meg, a versenyszámnak van egyfajta presztízse, holott vélhetően nagyobb szó egyéniben vagy párosban győzni egy világeseményen.

Talán azért, mert a magyar hajó hosszú évek óta ott van az elején, és nemrég a lányok meg is nyerték a számot. Most is ez az elvárás, remélem, ennek meg tudunk felelni.

A németek hegemóniáját sikerült megtörni. Figyeled az ellenfeleket?

Én semmiképp, mert akkor elkezdenék agyalni jó pár hétig. Kimegyünk, esetleg a futam előtt megnézem őket, mert akkor már úgyis mindegy.


Vad Ninetta (jobbról)
Fotó: MTI

Ezek szerint agyalós vagy.

Próbálok nem az lenni. Az elmúlt egy-két évben sikerült ezt megoldanom. Pszichológusommal, Szilárdi Katalinnal dolgoztunk azon, hogy ez elmúljon. Azt szeretem benne a legjobban, hogy szakember, ebben a sportágban. Sok olyan apró tanácsot tud adni, amiről nem is gondoltam, hogy hasznos lehet a mindennapokban.

Kárász Annával értetek el sikereket párosban korábban. Meglepett, hogy Storcz Botond betett a világbajnoki négyes hajóba? (A hajóból Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa maradt most ki, ők párosban indulnak, mert a válogatási elvek alapján nem lehet duplázni.)

Nem, igazából az lepett volna meg, ha nem kerülök be. Annának most ez a válogató nem jött össze, sajnálom, hogy most csak tartalékként tud kiutazni velünk. De tudom, hogy összeszedi magát, és megmutatjuk jövőre, hogy a mi párosunk a legjobb.

Mentél már a duisburgi pályán?

Nem, de ettől függetlenül nyerni megyünk. Örülnék, ha sikerülne.

Mennyire fogadtak be könnyen a lányok?

Nagyon jó a kapcsolatunk, mindenki segítőkész, nekem, mint újoncnak mindegyikőjük igyekszik minél több hasznos tanácsot adni. Nem éreztették velem, hogy újonc vagyok, már csak azért sem, mert az 500 méteres válogatón harmadik lettem, ott volt az eredmény mögöttem. Az egyes válogató első három helyezettje ül a hajóban, valamint Szabó Gabriella. Remélem, nyerő négyes leszünk.

Szilárdi Katalin véleménye

„Ez a második év, hogy együtt dolgozunk Ninettával, nagy öröm vele együttműködni. Edzője, Mórocz István küldte hozzám, és úgy látom, szívesen jött. Nagyon gyorsan befogadja azt, amit mondok neki, és a hasznára fordítja” – mondta a KSI versenyzőjéről Szilárdi Katalin, aki cseppet sem mellékesen az olimpiai bajnok Dombi Rudolf-Kökény Roland páros edzőjeként is ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik