usain bolt (usain bolt, )
Sport

Bolt besétált az elődöntőbe

Usain Bolt megerőltetés nélkül kvalifikálta magát a 200 méteres síkfutás következő szakaszába.

Pénteken délelőtt folytatódott a moszkvai atlétikai világbajnokság, az egyik legjobban várt esemény pedig a férfiak 200 méteres sprintszáma volt, melyben a jamaicaiak világsztárja, Usain Bolt is indult. A címvédő, egyben világcsúcstartó Bolt a hetedik futamban állt rajthoz, a hatos pályán futott.


Usain Bolt pár méter után már az élre állt
Fotó: AFP

A 100-on pár napja aranyérmet szerző jamaicai nem volt olyan mosolygós a rajt előtt, ám miután lazán bekocogott 20,66-os idővel a célba – futamában az első helyen természetesen – utána már jókedvűen figurázott a nézőknek. Ideje ugyan nem a legjobb volt a délelőtt során (a 21. egészen pontosan), de a továbbjutása nem forgott veszélyben és nem is most kellett ellőnie az összes puskaporát.

„Nincsen ok a pánikra, kicsit érzem a jobb lábamat, de semmi gond. Az elődöntő előtt eszem egyet, aztán lazítok egy nagyot” – mondta Usain Bolt a selejtezőt követően annak kapcsán, hogy kisebb sérüléssel bajlódik.

A 200 méteres síkfutás elődöntőjét magyar idő szerint 17 óra 40 perc környékén rendezik.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.