Sport

Babos újra ráérzett a versenyzés ízére

Babos-Timea(650x433)(1).jpg (babos tímea, )
Babos-Timea(650x433)(1).jpg (babos tímea, )

Az elmúlt hónap sikereinek köszönhetően megerősödött önbizalommal készül az augusztus 26-án kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságra a soproni teniszező.

Július elején a Római parton érdekes versenyem volt, mivel nem játszottam túl jól, de a hazai közönség sokszor átlendített a holtpontokon, ennek is köszönhető, hogy a nyolcba jutottam” – emlékezett vissza Babos Tímea, aki jelenleg a világranglista 90. helyezettje. “Megint ráéreztem a versenyzés ízére, élveztem a játékot, kicsit visszatért a tavalyi vagy inkább a junior Babos Timi. Ez adta a lendületet utána a donyecki és szucsoui tornához is.”

A döntő szett rövidítésében elvesztett ukrajnai finálé kapcsán a 20 éves játékos kifejtette, a folyamatos erőnléti edzések miatt minden meccsen izomláza volt, úgyhogy az erős mezőnyben örült a döntős szereplésnek is.
A világranglistán jelenleg 44. Szvitolinát az utóbbi időben csak én tudtam így megszorongatni, ráadásul eleredt az eső, amikor a meccsért szerváltam. Utána jót nevettünk rajta, hogy ilyen is csak velem fordulhat elő. De a jövőben még visszakapom ezt valamikor.

Szucsouban “csak” párosban ért a csúcsra
Fotó: MTI

A kínai fellépésről elmondta, két nap alatt értek Szucsouba, ahol más borítás és 45 fokos hőség volt, emellett táplálkozási problémák is hozzájárultak ahhoz, hogy az elődöntőre kicsit elfogyott az energiája: “Húsevő létemre egy hétig rizst és brokkolit ettem, mivel nem tudtunk olyan ételt rendelni az ötcsillagos hotelben, amire ránéztem, és azt mondtam volna, hogy megeszem.”

A soproni teniszező arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban sok időt töltött futással, illetve a konditeremben, így jobban “leszálkásodott”. “Ez tőlem nagy eltökéltséget igényel, mert olyan alkatom van, hogy ha ránézek egy ételre, máris hízok” – tette hozzá nevetve.

Babos jövő szerdán indul New Yorkba, addig a budapesti Park Teniszklubban készül egy külön a számára épített keménypályán. A US Opennel kapcsolatos elvárásairól elmondta: “Nem szívesen latolgatok már esélyeket, az mindenesetre jó kiindulóhelyzet, hogy főtáblás leszek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik