Sport

Feltört a Győr BHC

Győr sportos város. Sikereihez a strandkézis csapat is hozzátett 2013-ban.

A második játéknapon a hazai Ezüstéremmel tért haza a Győri Strandkézilabda Club a hétvégi BORSODI Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság 2013-as Országos Döntőjéről, Balatonboglárról. A döntőben az 1-1–es végeredményt követően, csupán szétlövéssel maradtak alul a győriek Európa és az ország éllovasától, az OVB Beach Girls-től.

A szombat reggeli mérkőzések igazán őszies időjárással kezdődtek, de ez egyáltalán nem zavarta a győri gárdát, hiszen az első mérkőzést szakadó esőben, csúszós labdával is simán nyerte Kiss Dániel csapata. A folytatás sem alakult másképp. A Diszkó Dívák és az orosházi egylet sem fogott ki a már nemzetközi Balatonboglárt kellett legyűrni, méghozzá szép számú publikum előtt. Az első félidőt magabiztosan hozták a vendégek, míg a második játékrészt a hazaiak húzták be. A szétlövést a bogláriak bírták jobban idegekkel, és 6-4 arányban meg is nyerték a csatát. A verség ellenére, a középdöntőben több nyert szett aránynak köszönhetően a Győr jutott a döntőbe.

A fináléban a budapesti OVB Beach Girls volt az ellenfél A döntő több szempontból is izgalmas volt. Az idei évben először, mind a női, mind a férfi döntőt a televízió élőben közvetítette. A mérkőzés további pikantériájához tartozik, hogy a Győr az idei szezonban éppen az OVB-vel vívott óriási csatát azért, hogy a nemzetközi EBT pontok összegzésével, melyik csapat képviselheti Magyarországot a 2014-es Masters döntőben. Az európai tabellán a budapesti lányok egy hellyel Kiss csapata előtt végeztek (az OVB 655 ponttal megszerezte az első helyet, a győriek a második helyre futottak be 575 ponttal). A balatonboglári döntőt tehát nemcsak Magyarország, de Európa két legjobb csapata játszatta.

Igazi sziporkázó játékot mutatott mindkét fél. Látványos kínai figurákból és pörgésből szerzett két pontos gólokból nem volt hiány. Az első szettben az OVB, a másodikban a Győr bizonyult jobbnak. A szétlövésben a rutin győzött, az igencsak tehetséges fiatal kisalföldiekkel szemben.

Az országos döntő eredményei:

Győri Strandkézilabda Club – 2 Cool Ya 2-0 (15-12; 20-9)

 

Diszkó Dívák – Győri Strandkézilabda Club 0-2 (11-20; 18-26)

Győri Strandkézilabda Club – ONKC 2-1 (20-21; 24-14); szétlövés: 6-4

Balatonboglár – Győri Strandkézilabda Club 2-1 (16-25; 15-14) 2-1; szétlövés: 6-4

Győri Strandkézilabda Club – OVB-Beach Girls 1-2 (16-18; 21;18) szétlövés: 4-10

A torna különdíjasai:

Kiss Dániel legjobb női edző (Győri Strandkézilabda Club)

Szabó Vivien legjobb női játékos ( Győri Strandkézilabda Club)

Nagyon szép lezárása volt ez az országos döntő az évnek. Nagyon sok munkát és energiát fektettünk a szezonba. Maradéktalanul elégedett vagyok az elért eredményekkel, jövőre egy célunk van, felérni Magyarország és Európa tetejére” – hangsúlyozta a Győr24-nek Kiss Dániel, a lányok edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik