Sport

Csúfos vereséget szenvedtünk a németektől

Kezilabda(210x140)(1).jpg (Kézilabda)
Kezilabda(210x140)(1).jpg (Kézilabda)

A német játékosok lehengerlően játszottak a magyar csapat ellen a csoportrangadón az U19-es kézilabda-világbajnokságon. Sima vereségbe szaladt bele válogatottunk. A végeredmény

Már a bemelegítésre megtelt a budaörsi sportcsarnok, irigylésre méltó hangulat uralkodott végig a találkozó folyamán – írja a handballhungary2013.com.

A mérkőzés elején nagyon megilletődötten játszottak a magyar fiúk, aminek meg is lett az eredménye: az ellenfél gyorsan elhúzott, és 14-4-re is vezettek az első félidőben. A szünetre kicsit sikerült kozmetikázni az álláson: 16-11-es hátrányban vonultak a srácok az öltözőbe.

A második játékrész elején azonban minden lényeges kérdés hamar eldőlt, a németek remekül kézilabdáztak és nem csak a mérkőzést húzták be 40-23-ra, hanem a csoportot is megnyerték.

Magyarország – Németország, U19-es kézilabda-vb, csoportmeccs

Kovács Péter, szövetségi edző, Magyarország:
“Nehéz mit mondani egy tizenhét gólos vereség után. Ma sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk felnőni a németekhez, ez eredményezte a nagy különbséget. Minden élsportolót földhöz vág egy ilyen mérkőzés, de azon leszünk, hogy felkeljünk a padlóról és küzdjünk tovább. Norvégia ellen máris javíthatunk.”

Faluvégi Rudolf, balátlövő, Magyarország:
“Sajnos kikaptunk, pedig erre a meccsre készültünk a legtöbbet. Úgy érzem, hogy az Ausztria elleni döntetlenen túl tudtunk lépni, és csak a németekre koncentráltunk. Most fel kell emelni a fejünket és előre tekinteni a norvégok elleni összecsapásra. Intelligens csapatként kell lereagálni ezt az eredményt, nem pedig egyéni hibákat keresni. Így lehet csak esélyünk a következő mérkőzésen.”

Christian Schwarzer, szövetségi kapitány, Németország:
“Maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Az elejétől kezdve nagy tempót diktáltunk, hamar megvolt a hat-hét gólos különbség a javunkra, onnantól kezdve pedig már nem volt kérdés, hogy magabiztosan nyerünk. Az első félidő hajrájában ugyan volt egy kisebb hullámvölgyünk, de akkor sem éreztem, hogy baj érhet minket. A hangulat fantasztikus volt a csarnokban, a szurkolók kitettek magukért, és ez talán egy picit meg is bénította a magyar együttest.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik