Sport

Alen Gold végigverte a mezőnyt Galwayben

A brit Alen Gold nem talált legyőzőre az UKIPT Galway főversenyén, rajt-cél győzelmet aratott, nem mellesleg 187 ezer eurót zsebre vághatott a bajnoki cím mellé.

A nyolcfős fináléra került sor hétfőn az UK & Ireland Poker Tour galwayi főversenyén. A döntő szinte csak Alen Goldról szólt, aki nevéhez híven esélyt sem adott ellenfeleinek, és játszi könnyedséggel szerezte meg az aranyérmet – írja a Poker.hu.

A legizgalmasabb napjához érkezett az UKIPT Galway versenysorozata, ugyanis a főeseményen a legjobb nyolc játékos foglalhatott már csak helyet a döntő asztlon, hogy megküzdjenek a 205 ezer eurós fődíjért.

Az élen az az Alen Gold állt, aki még az 1A selejtező napon ragadta magához a vezető pozíciót, melyet csak néhány pillanatra adott át másnak.

Végül nem is tudtak neki megálljt parancsolni, olyan ellenfeleken lépett túl, mint Dimitri Pembroke, Daragh Davey és a párbajban Paul Febers.

Febers-szel valószínűleg ismerhették egymást, ugyanis a két játékos alkut kötött egymással. A végső kalkulációt tekintve Febers számára kecsegtető összeg illette meg őt, mégpedig 150 ezer euró, míg Gold 187 ezerrel gazdagodott.

A tisztesség kedvéért még lejátszották az utolsó partit, amelyben Gold Q-J lapokkal nyert a Q-6-5-Q-K közös boardon Febers kilencespárja ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik