Sport

Magyarok a csúcson, tigris az edzőtáborban

boczkó gábor (boczkó gábor, )
boczkó gábor (boczkó gábor, )

Érdekességek a sporthétvégéről abszolút szubjektív szemüvegen át.

Mindenképpen említésre méltó és a képzeletbeli dobogónk legfelső fokára kívánkozik a vasárnap este történése, amikor is a magyar férfi párbajtőrcsapat hazai környezetben nyert világbajnoki címet! A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású csapat ráadásul egy hosszú, negatív sorozat végére tett pontot, mivel csapatszinten 12 esztendővel ezelőtt nyertek utoljára aranyat párbajtőrözőink a vb-n. Nem győzzük elégszer leírni: gratulálunk!


Világbajnok lett a párbajtőr-válogatott
Fotó: MTI

A KTE-Phoenix Mecano – Mezőkövesd-Zsóry labdarúgó-bajnokin nem csak azt láthattuk, hogy a vendégek 6-2-re kitömik előzetesen esélyesebbnek tartott ellenfelüket, hanem azt is, ahogyan Póti Krisztián megpróbálja kimagyarázni, hogy ő nem kezezett. A hazaiak védője a második kövesdi gól előtt védett kapusokat megszégyenítő vetődéssel, egyértelműen látszott, hogy kézzel ütötte ki a gólba tartó labdát, majd mikor a játékvezető tizenegyest adott és kiállította a focistát, akkor bőszen bizonygatta, hogy a labda a mellét találta el. Mi jót mosolyogtunk Póti próbálkozásán.

Videó – Póti magánszáma 0.57-től látható:

Az NFL-játékosok sokszor hívják fel magukra a figyelmet extrém viselkedésükkel, Darnell Dockett azonban könnyen meg is ütheti a bokáját. Az Arizona Cardinals defensive tackle-je ugyanis az edzőtáborba akarta vinni a háziállatát, amivel még nem lenne probléma, ám a 32 esztendős amerikai focistának egy Buddy névre keresztelt tigrise van. Miután az interneten közzétett egy fotót kis kedvencéről az állatvédők egyből rászálltak, könnyen megeshet, hogy bíróság elé is citálhatják Dockettet. Akár az állatot is elvehetik tőle, sőt, még börtönbüntetést is kaphat.


Buddy, a tigris
Fotó: Twitter

Ismét visszatérünk a magyar focipályákra, méghozzá a Hidegkuti Stadionba, ahol a Szombathelyi Haladás megszerezte szezonbéli első győzelmét, míg az MTK először kapott ki. A hazaiakat ráadásul dupla hidegzuhany érte, mivel a hosszabbítás kezdetén a vártnál kissé korábban bekapcsolt az öntözőrendszer, így a közelben állók kaptak egy kis frissítőt a nyakukba. Tavaly ugyanez a jelenet megtörtént a Pécs és a Budapest Honvéd bajnokiján is. Igaz arról a meccsről inkább a Lanzafame-Martínez csata maradt meg élénken az emlékezetünkben arról, hogy ki is rúgja a büntetőt.

Videó – 3.31-től érdemes figyelni a történéseket:

Végezetül essen szó egy igen peches atlétáról: Ifrish Alberg Suriname színeiben nevezett be a 100 méteres síkfutás versenyébe az atlétikai világbajnokságon, két évet edzett kőkeményen, hogy ott lehessen Moszkvában. Hiába azonban a sok munka, egy rossz mozdulat miatt mindössze pár méterig tartott neki a vébé, ugyanis a selejtezőben, közvetlenül a rajt után elcsúszott és elterült a földön. Végül be sem futott a célba – esélye sem lett volna a továbbjutásra.

Videó – Szegény Alfberg nem jutott sokáig:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik