Sport

Rumenigge Győrben: tehetséges fiatalokra, nem zsoldosokra van szükség

Magyarország ma sajnos nem a minőséget képviseli a labdarúgásban. Én ezt nagyon sajnálom. Amiben a felemelkedés lehetőségét látom az az utánpótlás nevelés. Nem érdemes légiósokra építeni, van rengeteg tehetséges magyar fiatal, játszanak ők – nyilatkozta a Bayern München elnöke Győrben.

A Bayern München játékosai már javában készülődtek az ETO elleni gálameccsre, amikor a stadion melletti hotelben a német futball egyik legnagyobb legendája válaszolt a kérdésekre, aztán ő is sietve távozott, hiszen a csapatok már a kezdésre hangoltak.

Nem gondolkodtunk sokat, amikor az Audi felkérte a klubot, hogy jöjjön el Győrbe erre a gálameccsre. Szponzorunkkal hosszú ideje csodálatos kapcsolatot ápolunk így természetesen igen volt a válasz. Az elmúlt év a Bayern 113 éves történetének legsikeresebb esztendeje volt, hiszen megnyertük a Bundesligát, a Német Kupát és mindezek csúcsaként a Bajnokok Ligáját. Ez nehezen múlható felül, de megpróbálunk ismételni. Örülünk, hogy egy ilyen szép stadionban, ilyen környezetben léphetünk pályára. Természetes volt számunkra, hogy a lehető legerősebb csapatunkkal érkezünk. Óriási figyelem kíséri Németországban is a találkozót, mert most játszhat először Guardiola együttesében a Dortmundtól igazolt Mario Götze. A fiatal válogatott játékosért 37 millió eurót fizettünk, reméljük meghatározó futballistája lesz a csapatnak. Úgy gondolom ez is a nagyrabecsülésünk jele, hogy Götze Győrben mutatkozhat be Bayern-mezben a közönségnek – nyilatkozta Győr24-nek Karl-Heinz Rumenigge, a Bayern München elnöke.

Karl-Heinz Rummenigge. Fotó: MTI/Krizsán

Hozzátette: a magyar futball mindig nagy tiszteletnek örvendett Németországban. Az 1954-es, Puskásék ellen megnyert VB-döntő volt a német futball első nagy sikere. Ma sajnos nem a minőséget képviseli az országuk labdarúgása. Én ezt nagyon sajnálom. Amiben a felemelkedés lehetőségét látom az az utánpótlás nevelés. Nem érdemes légiósokra építeni, van rengeteg tehetséges magyar fiatal, játszanak ők.

Tarsoly Csaba. Fotó: MTI/Krizsán

Tarsoly Csaba: nem csak új stadion, új csapat is épült

Kilenc éve a Bayern elleni mérkőzéssel ünnepeltük az ETO 100. születésnapját, most ismét eljött Európa jelenlegi legjobb csapata hozzánk. Köszönjük, hogy Guardiola a legjobb csapatával érkezett. Akkor, 2004-ben egy álom volt az új stadion, azóta ez megvalósult, és úgy gondolom egy jó csapat is épült hozzá, hiszen legutóbb bajnokságot nyertünk. Nekem a mellettem ülő Karl-Heinz Rumenigge jelenti a Bayernt, és azt a sportembert, amilyeneket mi is szeretnénk kinevelni a magyar futballnak az akadémiánkon – mondta el Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik