Sport

Vívó-vb: egyetlen női kardozónk jutott a 16 közé

Vívó világbajnokság, Márton Anna (vívó világbajnokság, márton anna, )
Vívó világbajnokság, Márton Anna (vívó világbajnokság, márton anna, )

Pénteken a női kardozók versenyével folytatódott a MOL vívó-világbajnokság a budapesti Syma-csarnokban.

Várhegyi az egytlen talpon maradt női kardozónk
Fotó:MTI

Várhelyi Anna kemény csatában győzött a német Sybille Klemm ellen. Szoros volt az asszó, de a magyar kardozó jobban koncentrált a végjátékban, ennek köszönheti, hogy a második fordulóban is pástra léphetett.

Várhelyi következő mérkőzése a végletekig kiélezett volt. Kardozónk azonban sikrrel vette ezt az akadály is a spanyol Marcos ellen, így bejutott a legjobb 16 közé, ahol majd a francia Beline Boulay lesz az ellenfele.

Márton Anna a lehető legkiélezettebb küzdelem során jutott a legjobb 32 közé. Az azeri Szabina Mikinával vívott asszójában 6-9-ről zárkózott vissza, onnantól kezdve pedig vagy nála volt az előny, vagy egyenlő volt az állás. 14-14 után ellenfele megpróbálta őt a pást végébe szorítani, de többszöri próbálkozásra is csak a levegőbe suhintott, Márton pedig élt a lehetőséggel, és visszatámadva megvágta az azerit. 

Versenyzőnk következő ellenfele a legjobb 32 között a kínai Zhu Min volt. Sajnos innen már nem sikerült a továbbjutás. A kínai simának mondható 15-9-es sikerrel lépett tovább, Márton pedig búcsúzott a küzdelmektől.

Benkó Rékának nem sikerült a továbbjutás
Fotó:MTI

Benkó Réka számára még hamarabb véget ért a verseny, ugyanis nagy meglepetésre kikapott argentin ellenfelétől. 4-8-ról még visszaküzdötte magát Benkó, de továbbra sem találta a ritmust, a végén pedig megint Maria Belén Pérez Maurice volt határozottabb.

A búcsúzó versenyző elmondta, annak ellenére nagyon feszült volt, hogy a bemelegítés jól sikerült. Kardozónk hozzátette, „hazai közönség előtt szerepelni kellemes élmény kellene, hogy legyen, nálam ez fordítva történt. Mást ösztönöz a buzdítás, kihozza belőle a legjobbat, én meg feszült és ideges voltam.”

Eredmények – vívó-világbajnokság, női kard

a 64 között:
Várhelyi Anna-Sybille Klemm (német) 15-13
Márton Anna-Szabina Mikina (azeri) 15-14
Maria Belén Pérez Maurice (argentin)-Benkó Réka 15-12

a 32 között:
Zhu Min (kínai) – Márton Anna 15-9
Várhelyi Anna – Sandra Marcos (spanyol) 15-14

Ajánlott videó

Olvasói sztorik