Sport

Babos: szetthátrányból a döntőbe

Babos-Timea(650x433)(1).jpg (babos tímea, )
Babos-Timea(650x433)(1).jpg (babos tímea, )

A világranglista 103. helyén tanyázó Babos Tímea pénteken délután a donyecki elődöntőben lépett pályára, ellenfele a portugál Maria Joao Koehler volt. Az első szettet még elhozta a portugál hölgy 6-4-gyel, de a feljavuló magyar lány gyorsan egyenlített egy 6-2-vel.


Reméljük Babos Tímea a döntő után is ilyen mosolygós lesz
Fotó: Team Babos

A harmadik helyen kiemelt Babos a harmadik, mindent eldöntő játszmában már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, 6-4-re nyerte meg a felvonást, így bejutott a 75 ezer dollár összdíjazású ITF-torna döntőjébe!

Az ellenfele a hazai környezetben játszó Elina Svitolina lesz, akit jelenleg a világranglista 49. helyén jegyeznek. Nem meglepő, hogy az első kiemelt Donyeckben is.

„Örülök, hogy nyertem! A meccs elején nagyon éreztem a lábaimban, hogy fáradt vagyok. Az elmúlt két hét kemény melója elfárasztott…Illetve a szél is nagyon erős volt ma. De lélekben megpróbáltam túltenni magam a nehézségeken. Ez sikerült is, majdnem fordítottam 0-5-ről. Ez végül nem jött össze, de a második szettet szépen uraltam. Aztán a döntő szettben Maria remek játékot mutatott, el is húzott 4-2, 30 semmire. De az utolsó erőtartalékaimat összeszedve visszaküzdöttem magam és végül sikerült a győzelem! Nagyon örülök a döntőnek! Holnap kemény meccsre számítok, de jó játékkal bármi lehet a friss WTA-tornagyőztes ellen” – értékelte a meccset Babos.

Eredmény – ITF-torna, Donyeck, elődöntő

Babos (3.) – Koehler (portugál, 5.) 4-6, 6-2, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik