Sport

Hangát bemutatták új csapatánál

Hanga Ádám (hanga ádám, )
Hanga Ádám (hanga ádám, )

Csütörtök reggel bemutatták Hanga Ádámot új klubjánál, a Laboral Kutxánál.

A magyar kosárlabdasport egyik büszkesége szépen araszol felfelé a szamárlétrán. A Budapesten született játékos miután kinőtte a székesfehérvári együttest, 2011-ben jelentkezett az észak-amerikai profiliga (NBA) draftjára, ahol a San Antonio Spurs a második kör utolsó előtti helyén le is csapott a játékjogára.

Székesfehérvárról Spanyolországba, a Manresához vezetett az útja (a Spurs közben rajta tartotta/tartja a szemét), a kiscsapatból pedig már az első szezonból kilógott felfelé, a mögöttünk hagyott idényben pedig rá is tett egy lapáttal eddigi teljesítményére. Nem meglepő, hogy Hanga Ádámot a nyáron leigazolta a Laboral Kutxa együttese, amely csütörtökön mutatta be őt a közvéleménynek.


Hanga Ádám (jobbra) hallgatja a kérdéseket a sajtótájékoztatón
Fotó: Facebook

„A legfontosabb számomra, hogy keményen dolgozzak, és minél hamarabb felépüljek” – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón a nemrégiben térdműtéten átesett kosaras.

Hanga korábban elmondta, hogy ugyan több ajánlata is volt, de ő 24 esztendősen a pénz helyett a kihívást választotta – szerintünk helyesen.

„Már amikor először hallottam a klub érdeklődéséről nem volt kérdés, hogy hol folytatom. Ismerem a Laboral erejét és történelmét, tudom, hogy nagy hasznomra lesz, hogy itt játszhatok. Azt még nem beszéltük meg az edzővel mi is lesz a pontos szerepem, de még lesz rá időnk bőven. A csapattársaimról csak pozitívan tudok nyilatkozni, mindenkinek volt egy-egy jó szava hozzám. Alig várom már, hogy elkezdődjön a szezon” – mondta Hanga.

Honfitársunk azt is elmondta, hogy az Euroligában való szereplést hatalmas kihívásnak tartja. Úgy véli, elsőre talán kemény lesz a játék, de lépésről lépésre belerázódik majd. Szerinte hamar bele fog majd rázódni.

Hanga, aki a 8-as számú dresszben játszik majd, hozzátette, a rehabilitációja a megfelelő ütemben halad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik