Sport

Óriást fognának Fehérváron

Somogyi Gergely (somogyi gergely, )
Somogyi Gergely (somogyi gergely, )

Az Alba Fehérvár spanyol edzőt fogott és mellé megszereznék Somogyi Gergelyt, a 222 centi magyar óriást is, aki nemrég még a Los Angeles Lakersben próbálkozott!

Tegnap arról adtunk hírt, hogy Dávid Kornél klubelnök ajánlatát elfogadta Carlos Frade, így a következő szezonban ő irányítja majd az Albacomp Fehérvár felkészülését.

Halm Rolland szakosztály-igazgató a bejelentést követően elmondta, ismét jó csapat építése a cél. “Európa második számú nemzetközi sorozatában fogunk indulni, dolgozunk rajta, hogy tovább erősödjünk” – vázolta a közeljövőt az egykori kiváló kosaras.

Az új csapat egyik pillére lehet a tavaly szeptemberben még aLos Angeles Lakersben próbálkozó, majd a spanyol másodosztályú Corunában kikötő 222 centis (!!) Somogyi Gergely is. Somogyi a Zuglói Sasok, majd a Budapest Honvéd csapataiban nevelkedett, de az egyetemet már az észak-amerikai Santa Barbarában végezte. Így játszhatott a világ legnevesebb egyetemi bajnokságában, az NCAA-ben, ahol négy év alatt 3,5 pontot, 2,9 lepattanót és 1,5 blokkot átlagolt, és 12,2 percet töltött a pályán.

A 23 éves Somogyi Gergely (bal szélen) a Lakers újoncai közül is jócskán kimagaslott
Forrás: nba.com

A magyar óriás mindenképpen érdekes színfoltja lehet a bajnokságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik