Sport

Cseh László: „Ez olyan semmilyen volt”

cseh lászló (cseh lászló)
cseh lászló (cseh lászló)

A barcelonai úszó-világbajnokságon a 100 méteres hátúszás volt a magyar klasszis első versenyszáma. Nem jutott döntőbe.

A délelőtti program során Cseh László a nyolcadik idővel (54.06) jutott tovább a legjobb 16 közé, ahol az első középdöntős futamban úszott.

A reggeli menet után azt mondta, az első 50-ben még maradt valamennyi, így bizakodva várja az esti futamot. Ott volt a medencében az amerikai David Plummer (a második legjobb idő volt az övé), a japán Ryosuke Irie és a szintén amerikai Matt Grevers.

A szám érdekessége, hogy két éve két aranyérmet osztottak, a francia Jérémy Stravius és a francia Camille Lacourt azonos idővel nyert, a bronzérmet éppen a japán Irie szerezte meg.

Cseh 2004-ben Európa-bajnok, 2005-ben világbajnoki bronzérmes volt ezen a távon, de most nem jött össze neki a döntőbe jutás. Ugyan 6 tizedet javított a délelőtthöz képest, de 54.00-s idejével csak a 13. lett összesítésben, a futamában a 7. helyen jött be. Grevers 52.97-es ideje lett a legjobb.


Cseh Lacinak ez most nem jött össze
Fotó: MTI

„Olyan semmilyen volt. Azt hittem, ennél jobb lesz, nem úsztam ki magam ezek szerint. Bírtam, úgy éreztem, jól megy” – mondta csalódottan a futam után Cseh, akinek a fordulónál 25.13 volt az ideje.

„Akkor ez volt a baj, olyan lassan kezdtem, hogy hihetetlen. Ez lassú, konkrétan baromi lassú. Ehhez képest a második 50 egész jó volt. Ennyi” – így a magyar úszó, akinek még két száma van hátra a vb-n, fő száma a 200 vegyes.

A 100 méteres férfi mellúszás döntőjével indult egyébként az esti program. Itt indult volna Gyurta Dániel is, de végül nem tette meg, a fő számára, a 200 mellre készül gőzerővel. A döntőben ott volt a japán Kosuke Kitajima, a legjobb idővel pedig az ausztrál Christian Sprenger. Ő is nyerte a versenyt 58.79-cel, a dél-afrikai van der Burgh és a brazil Felipe Lima előtt. Kikapott tehát a dél-afrikai olimpiai bajnok.

A 100 méteres női pillangóúszás döntőjében a svéd Sarah Sjoström győzött az ausztrál Coutts és az amerikai Vollmer előtt.

A 100 méteres női mellúszás második középdöntőjében páratlan eseménynek lehettünk szemtanúi: 1:04.35-tel a litván Ruta Meilutyte új világcsúcsott úszott! A korábbi rekord az amerikai Jessica Hardy nevéhez fűződött 1:04:45-tel, még 2009-ből. Hardy most is ott volt a mezőnyben, a negyedik helyen jutott a döntőbe!

A férfiak 50 méteres pillangódöntőjében a brazil Cesar Cielo győzött 23:01-gyel az amerikai (8-as pályán úszó!) Eugene Godsoe és a francia Fred Bousquet előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik