Sport

Tart a szegedi sárkányhajó-vb, és van magyar arany is

A nemzetközi csapatok látványos felvonulásával nyitotta meg kapuit Szegeden a 11. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság.

A világbajnokság megnyitója legalább olyan látványos volt, amilyennek az elkövetkező futamok ígérkeznek. A versenyzők a Klauzál tértől egészen a Huszár Mátyás rakpartig vonultak, igazi karneváli hangulatot adva az estének.

A rakparton Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatója kötötte le hosszú percekre a résztvevők figyelmét. Ezután dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Járosi Péter a szervezőbizottság elnöke és Bob Morro, a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség alelnökének beszéde következett, amelyben külön kiemelték, hogy korábban Magyarországon még nem volt olyan világbajnokság, amelynek versenyeit két helyszínen bonyolították volna le.


Látványos volt a belvárosi verseny
Fotó: MTI

A keddi megnyitó után ugyanis szerdán a Huszár Mátyás rakparton, az élő Tiszán mérkőzött meg a nemzetközi mezőny, míg a világbajnokság többi napján a Maty-éren zajlik a verseny. A futamokon nem lesz hiány izgalmas összecsapásokban, hiszen a mostani világbajnokság különlegessége, hogy ilyen népes versenyzői mezőny még sosem indult a nemzetközi szövetség, az IDBF történetében.

A 24-i tiszai viadalokon megszületett az első magyar aranyérem is, a junior 18-as kategóriában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik