Sport

A fiatal spanyol motoros Amerikában is nyert

Marc Márquez (marc márquez, )
Marc Márquez (marc márquez, )

Marc Márquez győzelmét hozta a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának Laguna Seca-i versenye.

Marc Márqueznek nagyon megy Amerikában. A 20 esztendős spanyol versenyző az idény második futamán, Austinban a MotoGP történetének legfiatalabb versenyzője lett, aki a pole-ból rajtolhatott és versenyt tudott nyerni. A Repsol Honda versenyzője aztán Németországban is diadalmaskodott, majd magyar idő szerint vasárnap késő este, Laguna Secát is bevette.


Marc Márquez letette a névjegyét a MotoGP-ben
Fotó: AFP

Márquez vasárnap esti sikere nem meglepő annak ismeretében, hogy a négy szabadedzésből hármon is ő bizonyult a leggyorsabbnak és az első rajtkockáról is csak egy balesett miatt csúszott le. A futamon a spanyol kissé lassan kezdett, így a pole-ból induló Stefan Bradl sokáig őrizni tudta vezető pozícióját, ám a németnek végül be kellett érnie a második hellyel. Valentino Rossi lett a harmadik.

A fiatal Márquez így növelte előnyét az összetettben, 16 ponttal vezet a honfitárs Dani Pedrosa előtt, aki ezúttal az ötödik lett. A szintén spanyol Jorge Lorenzo a harmadik a világbajnoki pontversenyben, neki 137 pontja van, a negyedik Rossinak pedig 117.

Legközelebb augusztus 17-én, Indianapolisban találkozik a mezőny. Az idei amerikai versenyek alapján ne legyünk meglepve, ha esetleg Márquez sikerét hozza majd az a versenyhétvége is.

Eredmény – MotoGP, Laguna Seca

1. Marc Marquez (spanyol, Honda) 44:00.695 p
2. Stefan Bradl (német, Honda) 2.298 mp hátrány
3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 4.498 mp h.

A pontverseny állása 9 futam után (még 9 van hátra): 1. Marquez 163 pont, 2. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 147, 3. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 137

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik