Mike-Tyson(960x640).jpg (mike tyson, )
Sport

Mike Tyson visszatér az ökölvívás világába

Promóterként, menedzserként tér vissza az ökölvívás világába Mike Tyson, korábbi nehézsúlyú világbajnok.

A profiboksz.hu vasárnapi cikke szerint a különböző botrányairól is híres, 47 éves sportoló cége Iron Mike Promotions néven igyekszik majd minél nagyobb szerephez jutni a bokszvilágban.

“Van néhány tehetséges bunyósunk, köztük a nagypehelysúlyú IBF világbajnok Argenis Mendez, de a toborzás folyamatosan zajlik. Szeretnék a bunyósok körül lenni, biztos lenni abban, hogy rendesen felkészülnek-e és rendben vannak e pszichésen is” – nyilatkozta Mike Tyson.

Az Iron Mike Promotions első hivatalos rendezvényére augusztus 23-an, New Yorkban kerül sor. A főmérkőzést az említett Argenis Mendez vívja majd és első ízben teszi kockára a márciusban megszerzett övét.

Mike Tyson egyike minden idők legjobb ökölvívóinak. Ő a legfiatalabb nehézsúlyú öklöző, aki a WBC-nél, a WBA-nál és az IBF-nél is világbajnok tudott lenni, ez 20 esztendősen, 4 hónaposan és 22 naposan jött össze neki. Az első 19 mérkőzését egyaránt kiütéssel nyerte meg. A pályán kívül is időnként botrányosan viselkedő Iron Mike 1997-ben egy Evander Holyfield elleni mérkőzésen kiharapott egy darabot ellenfele fülével, ami akkoriban hatalmas visszhangot váltott ki. Legutolsó mérkőzését 2005-ben, az ír Kevin McBride ellen vívta, a hatodik menetben, TKO-val kapott ki Washingtonban.

2011-ben “hallhatatlan” lett, ugyanis beválasztották a Hírességek Csarnokába.

Ajánlott videó