Sport

Menetel a magyar kéziválogatott

kézilabda (kézilabda, )
kézilabda (kézilabda, )

A magyar férfi-kézilabdaválogatott bejutott a nyolcaddöntőbe a junior világbajnokságon.

A boszniai junior világbajnokságon egy döntetlen is elegendő lett volna ahhoz, hogy válogatottunk bejusson a nyolcaddöntőbe – írja a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hivatalos honlapja. Gyurka János fiai Dél-Korea ellen a vártnak megfelelően szoros mérkőzést játszottak, a félidőben például 13-13-at mutatott az eredményjelző.

A második felvonásban többnyire az ázsiai csapat vezetett, ám a mieink remekül hajráztak. A magyar válogatott végül két góllal jobbnak bizonyult ellenfelénél (33-31), Debreczeni Dávid és a felnőtt-válogatottban való debütálásakor villogó Zdolik Bence egyaránt 9-9 találattal zárt.

A győzelem azt jelenti, hogy a Gyurka-csapat bejutott a nyolcaddöntőbe.

“Hihetetlenül nagyot küzdöttek a fiúk. Az első félidőben remekül alkalmazkodtak a szintén a legjobb 16 közé jutásért küzdő koreaiak stílusához, a végén pedig a szívük vitte őket előre. Debreczeni Dávid és Zdolik Bence 9-9 gólt szereztek, a végén pedig kettős emberhátrányban harcoltuk ki a sikert. Balogh Tibor bravúrokat mutatott be a kapuban, és Szöllősi Szabolcsot is kiemelném. Nagyon köszönjük a Boszniában szolgáló magyar NATO-katonák buzdítását is, igazi magyar hangulatot teremtettek a meccsen, hálásak vagyunk nekik!” – értkelt Gyurka János a lefújás után.

Eredmény – junior kézilabda-világbajnokság, C csoport, 5. forduló

Magyarország – Dél-Korea 33-31 (13-13)

A magyar csapat: Váczi, Balogh (kapusok), Auth 4 (3), Debreczeni 9, Gerdán, Győrfi, Koller 2, Kovacsics F., Lezák 1, Nagy D. 1, Németh B. 2, Oláh T. 1, Pulay 3, Schneider, Szöllősi Ba. 1, Zdolik 9. Szövetségi edző: Gyurka János.

Kiállítások: 8, illetve 14 perc

Hétméteresek: 4/3, illetve 5/3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik