Sport

300 milliárd forint kerülhet a sportba

dvsc stadion (dvsc, nagyerdei stadion, debrecen, kulcsár tamás, )
dvsc stadion (dvsc, nagyerdei stadion, debrecen, kulcsár tamás, )

Stadionépítés, stratégiai sportágak finanszírozása, létesítményrekonstrukciók - erre költ az állam.

A Mezőkövesd NB I.-be jutott futballcsapatának nyújtott rendkívüli, 400 millió forintos támogatás sokaknál kiverte a biztosítékot, így több médium is összesítette a sportra szánt összegeket.

A Napi Gazdaság szerint az elkövetkezendő években 300 milliárd forint körüli összeg kerülhet a sportágazatba. Ebből 2014-re 45 milliárd juthat.

A miniszterelnök nemrég 16 kiemelt sportág elnökével írt alá stratégiai megállapodást, ennek értelmében 2014 és 2020 között 135 milliárd forint jut ezeknek a szövetségeknek.

Továbbra is jelentős tétel a társaságiadó-kedvezmények köre, a cégek felajánlhatják a látványsportágaknak adójuk egy részét: ebből tavalyelőtt 28, tavaly 25 milliárd forint jutott a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong csapataihoz.

A stadionfejlesztési koncepció keretében három év alatt 19 létesítményt újítanak fel, egyenként 600 millió és 2 milliárd forint közötti összegről van szó: hamarosan indulhat például a Diósgyőr stadionjának rekonstrukciója.

Vannak kiemelt stadionprojektek: gőzerővel épül a debreceni és a Fradi-stadion, 12-12 milliárdból, a felcsúti 4 milliárdba kerül majd, a Tüskecsarnok felújítása a 6 milliárdot is elérheti.

És akkor még nem beszéltünk a Puskás Stadion és környékének rekonstrukciójáról, benne az új Nemzeti Stadion felhúzásával: mindez 60-70 milliárd forintba kerülne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik