Sport

Kollár Lajos eloszlatja az Erőss Zsolttal kapcsolatos újabb kételyeket

Kollár Lajos (kollár lajos, )
Kollár Lajos (kollár lajos, )

Ahány nyilatkozat, annyi újabb kétely és nyitott kérdés merül fel Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók halálával kapcsolatban. Most az Erőss Zsolt előkerült adathordozója okozta kételyt teszi tisztába Kollár Lajos, az expedíció vezetője.

Hétfőn egy, a cafeblogon olvasható Mario Vielmóval készült interjúból derült ki, hogy Erőss Zsolt a Kancsendzönga csúcson egy pendrive-ot adott át az olasz hegymászónak. A vicenzai sportember a magyarokkal szinte egy időben ért fel a csúcsra. Az olasz alpinista elmondta az interjúban, hogy a Kancsendzönga csúcsán körülbelül egy órát tölthettek el, de az időjárási körülmények egy idő után rosszabbra fordultak, így igyekezni kellett vissza, az alaptáborba.

Erőss Zsolt: videó a Kancsendzönga csúcsáról

Akkor ott fent, abban a fáradt, oxigénhiányos állapotban em értette mit és miért ad neki Erőss Zsolt, mindenesetre állítása szerint a szerencsés alaptáborba érkezését követően átadta azt Kollár Lajosnak. A tragikus véget ért expedícióról szóló írásainkat itt találja.)

Erőss Zsolt és Kiss Péter
Forrás: hoparduc.hu

A sport24 kérdésére a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat szervezője, Kollár Lajos megerősítette az információt. “Egy szétesett, nagyon fáradt, beszélni alig tudó Mario érkezett meg a táborba. Ezen nem kell csodálkozni, ez ilyenkor teljesen természetes. Cirka 10 percet beszéltünk a csúcstámadásról, és hogy mit tapasztalat.. Később, mielőtt elindultunk volna lefelé, akkor szólt, hogy van nála valami, ami Zsolté és átadta a pendrive-ot” – mesélte az adathordozó történetét Kollár Lajos.

“Megvallom őszintén ott a nagy kavarodásban el is felejtkeztem róla. A hétvégén a Békás-szorosnál voltunk Zsolt emléktábláját avatni, ott nyúltam bele a hátizsákomba és találtam meg. Hilda is ott ült mellettem. El kell oszlassam a kételyeket: nincsenek titkok, képek, eddig ismeretlen információk rajta. Pusztán az üzenet a csúcsra program adatai. Csúcsra és nem csúcsról, ahogy helytelenül írták egyesek. A programot Zsolt felügyelte, az egyik szponzorunk szervezésében zajlott és üzeneteket lehetett eljuttatni az adathordozón keresztül a Kancsendzöngára. Információim szerint Zsoltnak ott kellett volna hagynia a csúcson” – oszlatta el a kételyeket Kollár Lajos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik