Sport

Bújócskázik és fest a Pick csapatkapitánya

Szabadsága minden percét családjával tölti Vadkerti Attila. A Pick Szeged válogatottjátékosa az elmúlt heteket bújócskázással, festéssel és focival töltötte.  A két és fél éves Regő, valamint az öt és fél éves Luca ugyanis folyamatosan foglalkoztatta a szabadságát töltő édesapát.

Ez az idény sem volt sétagalopp. Mikor kezdődött az igazi pihenés?

A bajnokság befejezését követően még a válogatottal akadt teendőnk. Ekkorra már nagyon elfáradtunk, így ennek az időszaknak a legfőbb értéke az volt, hogy kijutottunk a januári Európa-bajnokságra. Már a lettek elleni meccsen is akadozott a gépezet, jelentkezett a koncentráció hiánya, ez pedig a szlovákok elleni találkozón még inkább megmutatkozott. 
Mindezt látta rajtunk a mester is, aki ukázba adta: két hétig kötelező a semmittevés. Ezt pedig kőkeményen betartottam.

Mi következett a „semmittevős” időszak után?

A következő napok csak a családról szóltak. Belgrádba utaztunk, feleségem barátnőjéhez, ahol két fergeteges napot töltöttünk. Korábban nem is figyeltem fel arra, hogy ebben a városban minden mennyire gyerekbarát: a parkok, az utcák, a bevásárlóközpontok. 
Nem okozott fejtörést kis gyerekkel sem a városnézés, a séta, vagy éppen a vásárlás. Itt találkoztam Vanja Bankovic-cal, a Pick korábbi erőnléti edzőjével, akivel beszélgettünk az új „kínzási” módszerekről. 

A szabadság idején tartod a kapcsolatot a csapattársakkal?

A korábbiakkal és a mostaniakkal egyaránt találkozom. A napokban például a Balatonnál futottunk össze Ilyés Fecivel, és hamarosan Szlovákiába utazom a családommal, ahol a rokoni látogatás mellett Tomas Stranovsky-val is találkozom. Régóta jó barátok vagyunk. De nem csak mi, hanem a gyerekek is, akik hasonló korúak. Nagyokat bújócskázunk, focizunk a kicsikkel, vagy éppen festőversenyt rendezünk. Ebben Luca lányom a legügyesebb, aki simán 
ver mindenkit.

Várod már a július 22-i kezdést?

Minél öregebb vagyok, minél többet átéltem, annál nehezebb az újra kezdés. A két hét sportmentes időszak után még nem láttam át, hogy fogok újra felpörögni? Rengeteget gondolkodtam azon, hogy fogom bírni a fájdalmakat, tudom-e tolerálni a napi kínokat? De azután feleségemmel, Eszterrel, ezt is megoldottuk! Minden második nap együtt edzünk: reggel futással nyitunk, majd fallabdázunk. Szerencsés vagyok, hogy korábbi élsportoló a párom, és neki nem kell elmagyaráznom, miért jók ezek a közös tréningek. Közben pedig a Bajnokok Ligája meccsek lebegnek a szemem előtt, és így könnyebben visszarázódom a napi
ritmusba.

Új edzővel, Juan Carlos Pastor-ral kezditek a szezont. Mennyire ismered a spanyol trénert?

Nem dolgoztam még együtt a „Misterrel”, így kíváncsian várom a közös munkát. A spanyol stílus, amit szeretne meghonosítani a csapatnál, merőben más, mint amit mi eddig képviseltünk. Sok idő kell ahhoz, hogy ezt precízen megtanuljuk. Vegyíteni kell 
ugyanis a magyar, a svéd és a délszláv játékosok által képviselt stílust, majd ezután ezt az ő elképzeléseinek megfelelően alakítani. Nagyon hosszú, és kemény munka áll előttünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik