Sport

Francia nőt koronáztak meg Wimbledonban

marion bartoli (marion bartoli, )
marion bartoli (marion bartoli, )

Marion Bartoli nyerte meg Wimbledon női versenyét.

A meglepetések éve volt az idei a wimbledoni tenisztorna női versenyében, így szombaton Sabine Lisicki és Marion Bartoli csapott össze a döntőben. Korábban egyikük sem nyert még Grand Slam-tornát, sőt, a többi közt Serena Williamst is legyőző német még fináléba sem jutott ezelőtt.

Lisickit tartották sokan az esélyesebbnek a meccs előtt, még akkor is, ha a mindössze 23 esztendős szőkeség csak maratoni csatában tudta legyőzni Agnieszka Radwanskát egy körrel korábban. Érdekesen kezdődött a döntő, ugyanis a német egyből elvette ellenfele adogatását, amire Bartoli zsinórban hat megnyert gémmel válaszolt, 30 perc alatt nyerte meg az első szettet.


Bartoli bírta a nyomást
Fotó: AFP

A második felvonás annyiban hasonlított az elsőre, hogy ismét Lisickié volt az első játék, ám a francia ismét nagyon ellépett, 5-1-re is vezetett már, amikor a német három meccslabdát hárítva szépített. Egy hangos “Come on!” (Gyerünk!) kiáltással hergelte magát Lisicki és valóban feltámadt, feljött egészen 5-4-re.

A 28 esztendős Bartoli aztán bírta a nyomást, semmire hozta az adogatását és 6-4-re nyerte meg a második felvonást (51 perc alatt), valamint élete első Grand Slam-tornáját is.

Eredmény – Wimbledon, női döntő

Bartoli (francia, 15.) – Lisicki (23. német) 6-1, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik