Sport

Jó nevű játékost igazolt a Pécs

Maurita Reid személyében 27 éves jamaicai irányítót igazolt a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata.

A 175 centiméter magas hölgy nemzetközi rutinnal is rendelkezik, ugyanis vezére volt a 2010/11-es Euroliga-szezonban szereplő Gospic csapatának. A horvát együttesben 17,1 pontot és 5,3 gólpasszt átlagolt meccsenként, az utóbbival a második legjobb volt a mezőnyben. A szerzett labdák tekintetében még ezt is felülmúlta, 3,8-as mutatóját senki sem tudta felülmúlni.

„Korábban, mikor Pécsnek erős csapata volt, egy nagyon jó magyar magra épült, olyan játékosokkal, mint Iványi Dalma, Béres Tímea, később Fegyverneky Zsófi, Vajda Anna, akiket olyan külföldiek egészítettek ki, mint Sztyepanova, Olhde, Vickie Johnson. Mi is egy ilyen csapatot építünk, lépésről lépésre. Így idén nem olyan légióst hoztunk, nem is tudtunk volna olyat, aki sokszoros Euroliga-győztes, hanem aki tud segíteni a csapatnak, viszont belefér a financiális kereteinkbe. Ilyen szempontokból Maurita Reidet ideális játékosnak találtam. 1-2-es poszton jelent erősítést, ahol Fűrész Dia is játszik, aki tavaly nagyon sokat fejlődött, ezért is döntöttünk amellett, hogy nem klasszikus irányítót hozunk mellé, hiszen ezeket a feladatokat Reiddel közösen ő már el tudja látni” – mondta Zseljko Djokics, a PEAC-Pécs vezetőedzője.

Maurita Reid Miamiban járt egyetemre, 2008-ban végzett az iskolában. Az előző idény kezdetén ugyan a Novi Zagreb igazolta le, de végül Izraelben, az Elitzur Netanya csapatánál kötött ki. Állítólag vízumproblémák miatt nem tudott csatlakozni a horvát bajnokhoz. Pécsen elővigyázatosak, és már elkezdték az ezzel kapcsolatos intézkedéseket.

„Reid sok csapatban, Lengyelországban, Horvátországban is MVP volt korábban, nagyon jól szerepelt az Euroligában is. Támadásban nagyon erős játékos, nagyon jó pick and rollban, tranziciós játékban, egy-egyezésben. Nem önző, de individuális játékos, nagyon látványos megoldásai vannak. Ő olyan korban van, mikor egy játékos már nem csak a saját statisztikája, hanem a csapatsiker miatt is játszik. Mint edző, az a feladatom, hogy jobb csapatjátékos váljon belőle, és még hatékonyabban védekezzen. Reid egyébként tudja, hogy Pécsett a védekezésnek kiemelt szerepe van, és úgy tudom, egyénileg már el is kezdte a felkészülést” – jellemezte az új igazolást Djokics.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik