Sport

Kemény Dénes megreformálná a vízilabdát

kemeny-denes(210x140)(1).jpg (kemény dénes, )
kemeny-denes(210x140)(1).jpg (kemény dénes, )

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke egy-két héten belül terjeszti az elnökség elé azokat a javaslatokat, amelyeket előbb tesztelnének, majd a nemzetközi szövetség asztalára tennének. Férfiasabb, közérthetőbb játékot szeretne.

Kemény Dénes hétvégén Nagyváradon, a Szent László Napokon – a Partiumi Keresztény Egyetem Janus Pannonius Szakkollégiuma által – szervezett közönségtalálkozón beszélt szabálymódosítási terveiről, amelyet az erdélyi Krónika közölt.

Kemény Dénes megpróbál a jövőbe tekinteni és közérthetőbbé tenni sportágát
Fotó: MTI

A szövetség elnöke elmondta, kísérleteket végeznek majd, de ha azok beválnak, és kellőképpen dokumentálják, akkor van esély arra, hogy elfogadja azokat a nemzetközi szövetség. A sportágat megreformáló javaslatcsomag elkészítéséhez és megfelelő dokumentálásához két-három év kell, így azok pozitív fogadtatás esetén is csak a 2016-os riói olimpia után kerülhetnének bevezetésre.

Kemény Dénes azt is elárulta, hogy egy-két héten belül eldől, hogy az elnökség támogatja-e a javaslatcsomagot, és utána hozza majd a szövetség nyilvánosságra a pontos részleteket.

“Az én elképzelésem az, hogy mindenkinek egyszerű legyen a szabály, tehát az átlag néző számára is érthető legyen, nem csak a vízilabda-szakembereknek. Az például önmagában zavaró, hogy a játékvezető kétféle döntést hozhat, az egyik a szabaddobás, a másik a kiállítás. Ha csak kiállítás lenne, valamivel férfiasabb lenne a játék, mert nem szólna egyfolytában a bíró sípja. Viszont amikor szól, az indokolt, a játékos pedig kimegy a sarokba, és csak valamelyik társa jöhet vissza helyette. De ez csak egy példa” – ragadott ki az ötletekből egy markánsat a szövetség elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik