Sport

Cseh László feladta

cseh lászló (cseh lászló)
cseh lászló (cseh lászló)

Az egyik legeredményesebb magyar úszó nem indul a barcelonai világbajnokságon kedvenc számában, 400 vegyesen.

Cseh László 27 éves és éppen egy évtizedet birkózott vegyes úszásban a világklasszis amerikaiakkal. Michael Phelpsszel. 2003-ban a barcelonai világbajnokságon találkozott először, akkor Cseh az amerikai mögött lett második, majd 2005-ben, Montrealban Phelps távollétében megnyerte a számot.

Cseh László inkább pillangóban és 200 vegyesen próbálkozik
Fotó: MTI

A július 19-től kezdődő úszó és vízilabda világbajnokságon már Ryan Lochte, a londoni olimpia 400-as bajnoka lenne a verhetetlen amerikai ellenfél, ha a világ- és Európa-bajnokunk nem gondolná úgy, hogy jelenlegi állapotában lemond kedvenc számáról, a 400 vegyesről.

„Vérző szívvel mondtam le az idei világbajnokság előtt a 400-as szereplésemről, de úgy gondolom, hogy nemcsak vállalni, hanem nemet mondani is tudni kell. Két idei nemzetközi versenyem, a monacói és a római szereplésem is óvatosságra intett, mert minden igyekezetem ellenére sem tudtam kihozni magamból azt, ami valójában bennem volt, más szóval, amire képes vagyok. Leszögezem, hogy nem a felkészülésemmel volt vagy van a baj. A gond sokkal inkább hangulati és lélektani eredetű. Úgy érzem magamat, ha a 400 vegyesre gondolok, mint egy olyan ember, aki sokáig és nagyon sok csokit evett, és ezután egy újabb táblára egy ideig rá sem tud nézni” – nyilatkozta a Telekom Sport Hírszolgálatnak a bajnok.

A szövetség honlapja szerint Cseh három számban áll rajthoz: 100m háton, 100m pillangón, 200m vegyesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik