Sport

Kivizsgálják, ki hibázott a halálos raliversenyen

rali(960x640).jpg (rrali)
rali(960x640).jpg (rrali)

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) kivizsgálja a vasárnapi nagykállói ralibalesetet. Az MNASZ részvétet nyilvánított a balesetben elhunyt családjának.

Mint azt megírtuk, vasárnap halálos baleset történt a Nagykálló és Újfehértó között zajló autóversenyen. Az egyik versenyző egy kanyarban kisodródott és a nézők közé rohant. A balesetben kilenc ember sérült meg, közülük kettőt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, és sajnos egyikőjüket már nem tudták megmenteni.

Az eset kapcsán a rendőrség eljárást indított, de a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség is kivizsgálja az ügyet, vajon hibázott-e valaki, és ha igen, ki volt az.

A MNASZ honlapjára felkerült közlemény szerint a szövetség szigorú szakmai vizsgálatot indít el, hiszen „mindig is első számú feladatának tekintette, hogy mind a versenyzők, mind pedig a közreműködők, nézők biztonsága a lehető legmagasabb fokú legyen az általa engedélyezett versenyeken”.

A szövetség részvétet nyilvánított az elhunyt néző családjának, és remélik, hogy a kórházban ápolt sérültek mielőbb felépülnek.

A MNASZ közleményének egyik részlete

Ugyanakkor szeretnénk megkérni mindenkit arra, hogy amíg nem tisztázódik percről percre, méterről méterre, hogy mi is történt vasárnap délután, és nem záródik le a rendőrségi és a szövetségi vizsgálat, addig ne törjünk senki felett pálcát a különböző szárnyra kapott, de ellenőrizetlen hírek alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik