Sport

Tizenöt gólt dobva nyert a női pólóválogatott

noi-vizilabda-valogatott-(i)(210x140)(1).jpg (női vízilabda válogatott)
noi-vizilabda-valogatott-(i)(210x140)(1).jpg (női vízilabda válogatott)

A pénteki nyitómeccs után a magyar női válogatott Nagy-Britanniával találkozott a Dunaújvárosi Főiskola Kupán.

A szigetországi együttes az első mérkőzésen 19-13-ra kikapott Oroszországtól, így volt miért javítaniuk. Mi úgy kezdtünk szombat délelőtt is, mint a hollandok ellen: gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, de a folytatásban szerencsére leálltak a britek, a magyar hölgyek pedig szépen megszórták a vendégek kapusát: előbb Szűcs Gabriella duplázott egálra alakítva az eredményt, majd Garda Krisztina is kettőt vállalt (4-2). Hogy Bolonyai Flóra se unatkozzon, vállaltak egyet a britek, de rögtön megzörrent az ő hálójuk is: ezúttal Kisteleki Dóra és Takács Orsolya jegyezte az újabb találatokat (6-3).

A második etap Bujka Barbara góljával kezdődött majd sok kiállítás után a britek szépítettek. A félidőhöz közeledve Kisteleki visszaállította a négygólos különbséget, de Claire Nixon ötösével 8-5-ről vártuk a harmadik negyedet.

Kisteleki és Antal Dóra növelhette volna tovább a különbséget, de a britek is jelezték, ők még meccsben vannak. Horváth Brigitta találata már azt jelentette, hogy öttel húzott el a magyar válogatott (11-7).

A záró játékrészben három perc alatt négy gól született, így gyorsan 13-9-re módosult az állás. Gibson csavarja ugyan beakadt, csakúgy, mint Miskolczi Kitti lökete, így maradt a különbség a záráshoz közeledve.

Másfél perccel a lefújás előtt Gibson-Bynre értékesített egy ötöst (14-11), majd Takács messziről varrta be a pipába. A meccs utolsó momentumaként a britek egy újabb büntetővel 15-12-re zárkóztak fel, de így is nyert a magyar válogatott.

Vasárnap Oroszország ellen játssza utolsó mérkőzését a válogatott.

Eredmény – I. Dunaújvárosi Főiskola Kupa

Magyarország – Nagy-Britannia 15-12 (6-3, 2-2, 3-2, 4-5)
A magyar gólszerzők: Kisteleki 3, Bujka 3, Szűcs 2, Garda 2, Takács 2, Antal, Horváth, Miskolczi 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik