Sport

Sztárhokist igazolt a Sapa Fehérvár

ric jackman (ric jackman)
ric jackman (ric jackman)

Két légióssal bővült a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának kerete.

A fehérvári csapat május végén jelentette be, hogy a csapathoz igazol a Medvescak Zagreb együttesétől Adam Naglich, valamint a Las Vegas Wranglerstől Andrew Sarauer.

Nos, most újabb két névvel bővült a légióslista,. nem is akárkikkel. A kanadai Ric Jackman személyében nagyon komoly NHL-es múlttal bíró játékost szereztek, aki ráadásul junior világbajnoknak is mondhatja magát.

231 meccset játszott az észak-amerikai profi jégkorongligában, 19 gólt lőtt, 58 asszisztot jegyzett, 77 pontot szerzett. A Dallas draftolta 1996-ban, a legjobb szezonja a 2003-04-es volt a Pittsburg Penguins együttesében, ahová a Toronto Maple Leafsből igazolt.

Később játszott az Anaheimben, és 2007-ben megnyerte a csapattakl a Stanley-kupát. Európában először a Red Bull Salzburg együttesében lépett jégre, de hokizott Svédországban, Szlovákiában és az Ázsia Ligában is.

A másik szerzemény Colton Yellow Horn, 26 éves, szintén a Red Bull Salzburgban játszott, onnan lehet ismerős a fehérváriak számára. Legutóbb az AHL-ben játszott a Manchester Monarchs színeiben.

Winter Classic Budapesten?

Egy másik bejelentést is tett a Sapa Fehérvár: decem,ber 13-15-ig a fővárosi műjégpályán rendeznének Winter Classicot.

“Ismét egy nagy fába vágjuk a fejszénket, amit talán motoros fűrésszel kellene elvégezni, de azzal nem rendelkezünk, csak baltával… Ha sikerülne, arra alighanem fél Európa odafigyelne. Ez pedig nem más, mint a Winter Classic. A tervek szerint december 13-án és 15-én Budapesten,a Vajdahunyad vár tövében fogadnánk a Salzburgot és a Klagenfurtot.

A város vezetése mellett már egyeztettünk erről a magyar és az osztrák szövetséggel, volt már két fordulós tárgyalás e témában, de kérdések még persze felmerülnek. A legfontosabb ezek között, hogy mennyibe kerül mindez, illetve hány nézőt tudunk elhelyezni a mobillelátókon. Ha esetleg a városligeti helyszín nem realizálódna – aminek nem örülnénk -, akkor a két EBEL-meccs a fehérvári retró csarnokban kerül megrendezésre” – nyilatkozta Ocskay Gábor szakosztályigazgatója.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik