Sport

Megmenekült az UTE Tímár utcai telepe

Sportolók és önkéntesek segítettek a kajak-kenu szakosztály vízitelepének helyreállításában.

Az utóbbi idők legnagyobb árvize az UTE Tímár utcai vízitelepét sem kímélte. A víz kétméteres magasságban betört az épületbe és a vadonatúj fűtésszerkezet is veszélybe került.

A sportolók és az önkéntesek az elmúlt szombaton kitakarították a kajak-kenu szakosztály épületet. A károk pontos összegét még nem lehet tudni, sok függ a statikai vizsgálat eredményétől.

A Fővárosi Önkormányzat 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást szavazott meg a szakosztály árvízkárainak enyhítésére és az épület felújítására.

Ezzel kapcsolatban Doma Gergő szakosztályvezető elmondta: „Nem tudom szavakba önteni, mennyire hálásak vagyunk, főleg a javaslatot benyújtó Nagy István alpolgármesternek és Újpest polgármesterének, Wintermantel Zsoltnak, aki rögtön az ügyünk mellé állt. Ezért is merem már kijelenteni, hogy az UTE kajak- kenu szakosztálya megmenekült – jelentette ki a szakosztályvezető. – Bízom benne, hogy a pénzből olyan gátat is tudunk emelni, amely megvéd bennünket a Duna támadásától.”

Az UTE nyitott egy bankszámlát, amelyre a felajánlásokat vártak az újjáépítéshez. Erről a szakosztályvezető így nyilatkozott: „Nagyon köszönöm mindenkinek, aki utalt erre a számlára. Most viszont azt kérem, hogy aki tud még ilyen célokra pénzt áldozni, az ne nekünk adja, hanem ajánlja fel egy másik olyan kajak-kenu szakosztálynak, amely nehéz helyzetbe került az árvíz miatt. Bízom benne, hogy a többiek is kapnak segítséget.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik