Sport

Indulhat a BL-ben a Pick Szeged

Pick-Szeged-MKB-Veszprem(1)(210x140)(2).jpg (pick szeged, mkb veszprém, )
Pick-Szeged-MKB-Veszprem(1)(210x140)(2).jpg (pick szeged, mkb veszprém, )

A Euórpai Kézilabda Szövetség megadta az indulási engedélyt a Pick Szegednek, így a magyar csapat is részt vehet a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az EHF végrehajtó bizottsága döntött a férfi Bajnokok Ligája selejtezőjére szabadkártyát kapó csapatokról. Ennek értelmében a Pick Szeged is részt vehet a tornán, ahol a francia Montpellier, a macedón Szkopje és a lengyel Wisla Plock lesz az ellenfele.

Rendeznek a főtáblás szereplésért egy másik párharcot is: ebben a címvédő Hamburg a Füchse Berlinnel csap majd össze. Erre azért kerül sor, mert a BL győztese a német bajnokságban csak az ötödik lett, a Berlin viszont negyedik, így kettejük közül csak az egyikük lehet ott a legjobbak között.

„Azt hiszem, a szabadkártya egy újabb elismerése a klubunknál zajló munkának, és bizonyítja, hogy jól lobbiztunk az EHF-nél. Erős a csoport, mind a négy klub kiváló játékosokkal rendelkezik, de nem lehet más célunk, mint megnyerni a négycsapatos selejtezőt” – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik