Sport

Bronzérmes a női párbajtőrcsapat!

Szász Emese (szász emese, )
Szász Emese (szász emese, )

Bronzérmet nyert a Szász Emese, Révész Julianna, Antal Edina, Budai Dorina összeállítású magyar női párbajtőrcsapat a zágrábi vívó Európa-bajnokság pénteki zárónapján.

A mieink a nyolcaddöntőben Svájcot verték magabiztosan, Ukrajna ellen pedig Szász hátrányból fordítva juttatta négy közé a csapatot, ám az elődöntőben Románia öt tussal jobbnak bizonyult.

Kovács Iván vezetőedző válogatottja a helyosztón az olasz csapat ellen vívott, s nagy csatában, 28-25-re nyert. A mérkőzés az ukránok és a románok elleni csatához hasonlóan végig nagyon izgalmasan alakult, hol az egyik, hol a másik fél vezetett. Szász Emesének a záróasszóban minimális előnyről, 17-16-ról kellett vívnia, s az egyéni bronzérmes higgadt produkcióval legyőzte Rossella Fiamingót, a csapat pedig kiharcolta a harmadik helyet.


Szász Emese második érmét szerezte
Fotó: MTI

Ez volt a magyar küldöttség negyedik érme a horvát fővárosban. Korábban a férfi párbajtőrcsapat második lett, míg Szász Emese egyéniben nyert bronzérmet, illetve a női tőrcsapat a harmadik helyen végzett.

Az éremgyűjtemény ugyanakkor biztos, hogy tovább bővül, ugyanis a férfi kardcsapat a fináléban lép pástra az olaszok ellen.

Eredmények – vívó-Eb, női párbajtőr, csapat

a 16 között:
Magyarország-Svájc 45-28

negyeddöntő:
Magyarország-Ukrajna 40-31
Észtország-Oroszország 32-31
Olaszország-Németország 30-25
Románia-Svédország 44-43

elődöntő:
Románia-Magyarország 37-32
Észtország-Olaszország 44-39

a 3. helyért:
Magyarország-Olaszország 28-25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik