Sport

Mindenki vizes lehet szombaton

cseh lászló jakabos zsuzsa (cseh lászló, jakabos zsuzsanna, )
cseh lászló jakabos zsuzsa (cseh lászló, jakabos zsuzsanna, )

Gigantikus sajtótájékoztatót tartott a Magyar Úszó Szövetség szerdán. Fontos részletek – 2. rész.

Több főszereplő is jelezte, még sohasem volt olyan sajtótájékoztatón, amely több mint egy óráig tartott. Szerdáig. Az úszószövetség és a Samsung Magyar Electronics Zrt. tájékoztatóján tizennégyen ültek a pulpituson.

Az egyik fő téma a 2021-es vizes világbajnokság megrendezése volt, erről, valamint az újonnan, a Dagályon felépítendő uszodáról EBBEN A HÍRBEN írtunk.

Más: szombaton hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az úszószövetség a Magyar Úszás Napját. A lényeg: minden megyei jogú város kinyitja strandjait, uszodáit, ahol a kijelölt létesítményekben ingyen lehet úszni. A központi rendezvényhelyszín Balatonfüred lesz.

A jelszó: Legyen vizes mindenki!

Ott rendezik meg a nyíltvízi úszó-Európa-kupa soros futamát, a 10 kilométeres versenyen indul Risztov Éva olimpiai bajnokunk is. A nyíltvízi országos bajnokság is ennek a versenynek a keretében zajlik majd, de amatőrök is küzdhetnek a 3. Samsung Olimpiai Úszófesztiválon (2 és fél kilométeren).


Fotó: MTI

Itt bárki találkozhat Cseh Lászlóval, Jakabos Zsuzsannával, Hosszú Katinkával és a többi jelenkori klasszissal, de vállalta az úszást Darnyi Tamás háromszoros olimpiai bajnok úszónk és paralimpikonjaink is.

Ott lesz a bajai Janicsák Gábor, akinek történetét a TV2-n ismerhettük meg. A bajai srác fejest ugrott pár éve a Balaton sekély vízébe, emiatt deréktól lefelé lebénult. Fantasztikus akaraterejének hála, ma már rendszeresen úszik, és ő is megpróbálja legyőzni a távot, valamint saját magát is szombaton. Sőt, mindenkit arra szólít, tartson vele, mert úszásával a Diósgyőr focicsapatának fiatal, leukémiában szenvedő kapusának, Rakaczki Bencének szeretne erőt adni.

A MOB és az úszószövetség egyik tradicionális szponzora, a Samsung bejelentette, hogy elindítja Smart kilométergyűjtő programját. Ennek első állomása lesz a füredi esemény, ahol egyébként Demjén Ferenc 13 órától ingyenes nagykoncertet ad majd. Ő és Závodi Gábor írta azt a dalt, amely a 2021-es vb hivatalos dala.

Szó esett természetesen a versenysportról is: jövő héten rendezik Debrecenben az országos bajnokságot, majd egy hónap múlva jöhet a barcelonai világbajnokság. Kiss László szövetségi kapitány elmondta, reméli, hogy mivel Európában lesz a vb, jobb eredményeket ér el a várhatóan 18-20 fős csapat, mint legutóbb Sanghajban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik